Covrigi bavarezi

Covrigi bavarezi 1

Cand spui covrigi bavarezi te gandesti la o bere buna si la oktoberfest ( sau cel putin la asta ma gandesc eu acum :)). Daca nu stiati covrigii bavarezi sunt niste covrigi sarati care bineinteles ca se servesc cu bere, nu-i musai sa mergeti la oktoberfest ii puteti face si acasa:), difera de cei clasici prin faptul ca inainte de coacere sunt opariti in apa cu bicarbonat. 

Eu am presarat deasupra si seminte in loc de sare nu de alta dar sa nu le vina pofta de bere la pici. Glumesc, cel mic inca nu mananca sarat, iar cel mare mananca destul de sarat asa ca am incercat si aceasta varianta.

Rezultatul a fost de nota 10 cum s-ar spune, covrigii au coaja crocanta si miezul pufos asa cum ne place noua si bineinteles nu se compara cu cei cumparati, sunt cu mult mai buni. Cred ca merita sa ii faceti acasa daca aveti chef de rontait ceva bun la o bere sau cand aveti musafiri, reteta este simpla si accesibila nu aveti nevoie decat de drojdie, faina, lapte si putin unt. 

Ingredientele sunt pentru 10-15 bucati, eu am facut 12 dar data viitoare fac mai multi si mai mici.

Ingrediente:

  • 500g faina alba
  • 25g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 250ml lapte
  • 50g unt
  • 1/2 lingurita sare

Mai avem nevoie de :

  • 2l apa
  • 4-5 linguri bicarbonat de sodiu

1. Cernem faina intr-un bol si facem o adancitura mica unde punem drojdia dizolvata in putin lapte cald. Lasam sa creasca aproximativ 15 minute.

2. Adaugam restul de lapte caldut in care am pus si untul sa se inmoaie, sarea si framantam un aluat elasticpe care il lasam sa creasca acoperit 40 min.

3. Raturnam aluatul pe planseta si il impartim in 12 parti egale ( recomand 16). Modelam covrigi dupa iscusinta si indemanarea fiecaruia. Daca aveti copii ii puteti implica in aceasta activitate sunt sigura ca o sa le placa :). 

4. Preincalzim cuptorul la 180gr C si in tava de la aragaz punem o foaie de copt

5. Punem apa la fiert intr-o oala mai mare si cand da in clocot adaugam bicarbonatul. Atentie! Va avea loc o reactie violenta, apa o sa faca spuma asa ca cel mai bine este sa trageti oala deoparte si sa adaugati bicarbonatul.

Punem din nou apa la fiert si cand fierbe punem cate un covrig cu o paleta si il lasam aproximativ 30 de secunte. O sa vedeti ca se umfla imediat.

Scoatem covrigii in tava pregatita, ii crestam cu cutitul si presaram sare grunjoasa si/sau seminte.

Covrigi bavarezi 2Covrigi bavarezi 3Covrigi bavarezi 4DSCF0561

Coacem aproximativ 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

Covrigi bavarezi 6

Servim calzi. Sunt foarte buni !

Covrigi bavarezi 7

 Cum se pastreaza, nu ma intrebati ca i-am mancat pe toti de cum s-au racit putin. Cred ca cel mai bine acoperiti de un servet textil.

Reteta publicata in Alte retete, Aperitive. Etichete: , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>