Supa crema de dovleac cu curry

Supa crema de dovleac 11

Daca va scriu ca dintre toate supele cu dovleac asta mi-a placut cel mai mult ma credeti? Sper ca da pentru ca atunci cand e vorba de mancare nu mint :). Gustul dulce picant predomina, la fel si aroma de curry. Supa crema de dovleac cu curry se face in maxim 30 de minute (cu tot cu curatat zaravatul) si o puteti prepara si servi si in zilele de post daca inlocuiti supa de pui cu apa.

Ingrediente 4 portii:

  • 150g dovleac placintar
  • 150g morcov
  • 150g cartofi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 750ml supa de pui sau apa
  • 1/2 lingurita curry
  • sare, ulei
  • 1 varf de cutit chilli ( doar daca va place ca supa sa fie picanta)

1. Curatam zarzavatul; morcovii ii taiem cubulete marunte sa fiarba mai repede, cartofii si dovleacul cuburi mai mari , ceapa o tocam mai mare.

2. Incingem 2 linguri de ulei si calim bine ceapa pana aproape incepe sa se prajeasca. Adaugam si usturoiul tocat marunt, lasam fix 5 secunde :) si apoi adaugam morcovii. Amestecam bine si adaugam supa de pui sau apa. 

Lasam sa fiarba 15 minute si adaugam dovleacul si cartofii. Condimentam cu sare si adaugam curry.

Supa crema de dovleac 2Supa crema de dovleac 3Supa crema de dovleac 4Supa crema de dovleac 5

3. Cand legumele sunt fierte, strecuram o parte din zeama si blenduim cu mixerul vertical.

Supa crema de dovleac 6

La sfarsit rasnim piper proaspat si daca va place ca supa sa fie picanta adaugati si chilli. Pentru un plus de savoare adaugam si putina smantana de gatit.

Servim supa fierbinte cu crutoane. 

Reteta publicata in Preparate de post, Supe, ciorbe. Etichete: , , , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>