Prajitura Fanta

Prajitura Fanta 0

Aceasta prajitura o cunosc de multi ani insa ideea de glazura cu Fanta nu ma incanta deloc, ca atare nu am incercat-o niciodata. Pana acum cand piciul meu mai mare m-a tot batut la cap sa-i fac prajitura cu glazura de portocale. Asa ca m-am conformat dorintei lui arzatoare si am preparat-o. Sa stiti ca chiar mi-a placut. Este dulce acrisoara si se face foarte repede, atat ca trebuie sa stea mai multe ore la frigider.

Eu am inlocuit branza de vaci cu ricotta si la glazura am pus suc de portocale, iar praful de budinca l-am inlocuit cu amidon.

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita cu varf cu praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema

  • 250 g unt 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 400 g crema de branza tip Philadelphia ( puteti inlocui cu branza de vaci mai grasa, ricotta)
  • esenta de vanilie

Glazura

  • 100 g zahar 
  • 60 g amidon
  • 800 ml suc de portocale

1. Preincalzim cuptorul la 180g C.

2. Amestecam faina cu cacao si praful de copt. Cel mai bine ar fi sa le cerneti.

Mixam ouale cu zaharul, putina sare si esenta de vanilie pana amestecul creste in volum. Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza. Compozitia o sa fie mai moale dar nu va speriati, creste bine la cuptor si este foarte pufoasa.

Turnam aluatul intr-o tava de dimensiuni 22x32cm in care anterior am pus hartie de copt si coacem timp de 35-40 minute. Pentru mai multa siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Prajitura Fanta 1Prajitura Fanta 2

Lasam blatul sa se raceasca in tava.

2. Pana se raceste preparam crema; mixam bine untul moale cu zaharul pudra si esenta de vanilie apoi adaugam ricotta (in cazul meu) si amestecam tot cu mixerul. 

Prajitura Fanta 3Prajitura Fanta 4

Intindem crema peste blat si dam prajitura la rece pana preparam glazura.

Prajitura Fanta 5

3. Pentru glazura amestecam amidonul cu zahar si adaugm treptat sucul de portocale. Daca aveti suc proaspat foarte bine, daca nu puteti folosi si cumparat cum am folosit eu si anume Santal.

Prajitura Fanta 6

Punem craticioara la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa. Lasam sa dea cateva clocote ( fara frica, cu amidon nu se intampla nimic) apoi lasam sa se raceasca. Ca sa nu se formeze o pojghita groasa deasupra punem folie de plastic peste glazura. Cand este rece ( atentie sa nu uitati de ea ) o turnam peste prajitura.

Prajitura Fanta 7Prajitura Fanta 9

Tinem prajitura la rece 4-5 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.

Prajitura Fanta 10Prajitura Fanta 11

Taiem felii si servim. Noua ne-a placut foarte mult.

Prajitura Fanta 12

Reteta am reluat-o de pe blogul Retete fel de fel.  

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

Un comentariu la reteta Prajitura Fanta

  1. olivia

    Este o prajitura buna,place tuturor.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>