Piure de dovleac placintar

Piure de dovleac placintar 0

Ce-i al americanilor sa ramana al lor as zice avand in vedere dovleacul asta placintar, retetele cu dovleac inca nu m-au convins dar tot incerc poate gasesc una pe placul meu :). 

Piure-ul de dovleac este o garnitura care merge langa o friptura sau se p0ate servi ca atare. Se face foarte usor, in consecinta reteta este foarte simpla.

Ingrediente:

  • dovleac placintar
  • nucsoara
  • unt

Nu am scris cantitatile deoarece cantitatea de nucsoara si unt difera in functie de marimea dovleacului.

Piure de dovleac placintar 1

1. Taiem dovleacul in doua, apoi scoatem samburii si  il coacem in cuptor la 180grade C cu fata in sus pana se rumeneste frumos si furculita intra usor in el.

Piure de dovleac placintar 2

2. Scoatem miezul cu o lingura sau ustensila de pus inghetata, il punem intr-un bol si adaugam unt si putina nucsoara. La o jumatate de dovleac de 1,2 kg am pus 1/2 lingurita de unt si un varf de cutit de nucsoara. Amestecam bine , bine, daca doriti puteti sa-l mixati dar eu zic ca nu merita, si asa e estul de pufos.

Servim

Si nu, inca nu m-au convinscu reteta asta dar pe cei mici definitiv da :)

Reteta publicata in Garnituri, Preparate de post. Etichete: , , .
loading...

2 comentarii la reteta Piure de dovleac placintar

  1. Raluca

    Amalia, incearca sa il cureti de coaja, taie-l cuburi de vre-o 2-3 cm, amesteca-le cu ulei, sare, piper si optional salvie tocata. Coace-le intr-un singur strat la 200C pt vre-o 30 min, amestecandu-le o data ca sa fie rumenite uniform. S-ar putea sa iti schimbi parerea :)
    P.S. Imi plac mult rețetele tale, multumesc de idei!

    Raspunde
    • Amalia

      Raluca urmatoarea reteta va fi asta, keep your eyes on me :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>