Placinta cu carne

Placinta cu carne 0

Doua chestii imi plac la placintele cu carne; prima ca se pot manca atat calde cat si reci si a doua, se prepara foarte repede. Ca sunt ieftine nu mai zic, probabil o sa va lamuriti si voi daca va hotarati sa incercati reteta :).

Placinta cu carne de porc poate fi servita ca un aperitiv cald sau rece, cina, amiaza sau o puteti pune la pachet pentru servici deoarece este foarte consistenta. 

Haideti sa vedem reteta, nu am timp de povestit prea mult, ma asteapta x, y, z treburi prin casa :)

Ingrediente:

  • 1/2 pachet aluat foietaj ( cel cu doua foi mari )
  • 1/2 kg carne tocata de porc 
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou + 1 ou pentru uns deasupra
  • 60g casacaval
  • sare, piper, seminte de susan
  • putin ulei

1. Incingem putin ulei intr-o cratita, apoi adaugam ceapa curatata si tocata marunt. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam carnea de porc. Amestecam si zdrobim bine cu furculita sa nu se formeze „bulgari” de carne. Lasam sa se faca la foc mic si cand este zeama a scazut si carnea a inceput sa se rumeneasca condimentam cu sare si piper. Mie imi place sa o prepar asa simpla dar voi puteti sa adaugati putin cimbru sau oregano sau un praf de usturoi.

Placinta cu carne 1Placinta cu carne 2

Lasam sa se raceasca putin si adaugam oul si branza rasa. 

2. Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei si apoi il intindem putin cu sucitorul.

3. Princalzim cuptorul la 200g C.

4. Asezam carnea pe mijloc, taiem aluatul ca si in foto si apoi infasuram placinta. Prima data marginile se sus si jos, apoi formam impletitura adaugand cate o fasie de aluat .

Placinta cu carne 4Placinta cu carne 5

Placinta cu carne 6

Punem placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi o ungem cu ou batut cu putina sare si deasupra presaram susan.

Placinta cu carne  7

Coacem 30 min pana se rumeneste frumos.

Placinta cu carne  8

Placinta cu carne 9

Lasam sa se raceasca putin si apoi o taiem felii.

Servim cu iaurt. Este delicioasa! ( nu va mai ganditi la calorii :))

Reteta publicata in Aperitive, Preparate din carne de porc. Etichete: , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>