Savarine cu pesmet

Savarine1

Ador savarinele, cand eram in liceu imi cumparam cate doua si ma asezam la o masa mai retrasa sa nu ma vada nimeni ca le mananc :). As zice ca situatia nu s-a schimbat prea mult doar ca acum satula de cele cumparate care nu mai au nimic din gustul de demult ( sau poate nu am gasit eu cofetaria care trebuie) le fac acasa si mannc cate vreau, ba mai pun si poze pe net sa vada toata lumea :)). 

Reteta de mai jos e foarte simpla, mai am o varianta pe blog dar fara pesmet. Aceasta e la fel de usor de facut doar parca gustul se apropie de cel din copilarie. Gramajul nu l-am specificat am folosit ca unitate de masura lingura ( ca pe vremuri ) :)

Ingrediente pentru 14 bucati forme clasice:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lingura faina

Pentru sirop:

  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom de buna calitate

Pentru umplut:

  • 500ml smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar

1. Mixăm albusurile cu zahărul până obținem o bezea lucioasă, adăugăm treptat galbenusurile, mixam bine si apoi adăugăm treptat faina amesecata cu pesmet amestecând usor peste cap. Umplem formele de savarine cam 3/4 bine unse si apoi coacem la 180grade timp de 10 minute. 

16996473_1320118238058232_2425200109689210642_n
2. Lăsăm sa se răcească putin apoi le scoatem cu o scobitoare, usor sa nu se rupă.
 

Savarine 3Savarine 2
3. Siropul il facem din 250ml apă si 150g zahar, lăsăm sa dea in clocot si apoi adăugăm putina esenta de rom .
4. 500ml smantana pentru frisca o mixam bine împreună cu 4-5 linguri de zahar. 

5.Taiem capacele la savarine cu un cutit zimtat si insiropam cu o lingura bine savarinele apoi le umplem cu frisca.

Savarine 4

Pofta buna!

Savarine 0

Reteta este preluata de pe un grup.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>