Pulpe de pui cu unt la cuptor

Pulpe de pui cu unt 1

Atunci cand ai un program incarcat si o familie mancacioasa trebuie sa fii Speedy Gonzales in bucatarie si sa gatesti rapid ceva bun ( cu carnita daca se poate de fiecare data :)). Asa ca mereu sunt in cautare de retete rapide ieftine si bune. Carnea de pui e cea mai accesibila si se prepara repede, asa ca ramane doar imaginatia si intrebarea „in cate feluri se pot prepara pulpele de pui? „. Nu in foarte multe feluri as zice eu, important e sa fie rumenite si suculente, nu uscate pentru ca noua asa ne plac :). 

Pulpele de pui cu unt la cuptor sunt un fel de mancare ce se poate servi atat ca pranz cat si ca cina. Merg de minune cu orez, legume sau pur si simplu o salata daca vrem sa ne gandim la kilogramele din jurul taliei :).

Iata reteta cu precizarea ca timpul de preparare este 45 de minute.

Ingrediente:

  • 11-12 pulpe inferioare de pui ( pot fi intregi sau superioare )
  • 100g unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri de patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • ulei

1. Spalam bine carnea de pui si o condimentam cu sare si piper.

Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit si patrunjelul verde.

Pulpe de pui cu unt 2

Punem putin din amestecul de unt sub pielea de pe pulpe ( inainte o desprindem usor ).

Pulpe de pui cu unt 3

2. Intr-o tava de friptura punem putin ulei asezam pulpele una lnga alta ( daca va ramane amestec de unt il puneti deasupra ), acoperim tava cu o folie de aluminiu si le bagam la cuptor la 180grade C timp de 30 min. Apoi luam folia si mai lasam aproximativ 15 minute la 190grade C sa se rumeneasca.

Pulpe de pui cu unt 4

Si gata rumenite :

Pulpe de pui cu unt 5

Intre timp preparam salata si/sau fierbem cam 250g orez. Puteti sa faceti si un piure de cartofi au sos suficient langa ele.

Pulpe de pui cu unt 6

 

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

Un comentariu la reteta Pulpe de pui cu unt la cuptor

  1. Bogdan

    Spalarea carnii de pui nu foloseste la nimic, dimpotriva, sporeste riscul imbolnavirii.
    Gatitul ei este suficient.

    https://www.google.ro/search?q=washing+chicken&oq=washing+chicken&aqs=chrome..69i57j0l5.2504j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>