Drob de pui

Drob de pui 1

Drobul este un preparat traditional nelipsit la noi pe masa de Pasti, cateodata il mai prepar si in timpul anului pentru ca ne place tare mult. Este de preferat sa-l preparati primavara pentru ca in compozitia lui intra multe verdeturi. Drobul de pui este o alternativa reusita zic eu, la drobul de miel, chiar si gustul se aseamana ( culmea ) foarte mult. Reteta este destul de cunoscuta si cu sanse sigure de reusita. Va invit sa o cititi si bineinteles sa o si incercati :)

Ingrediente:

  • 500g ficatei de pui
  • 500g pipote si inimi de pui
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1/2 legatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri untura de porc  sau  3 linguri de ulei
  • sare, piper

1. Spalam bine ficateii, pipotele si inimile si le punem la fiert. Probabil stiti ca ficatul fierbe mai repede asa ca il fierbem separat. Cat timp? Pana intra usor furculita in el/ele :)

2. Dupa ce s-au fiert le strecuram si le tocam marunt cu cutitul. Sa nu faceti greseala de a le toca cu blenderul pentru ca rezulta o pasta asemanatoare pateului.

Drob de pui 2Drob de pui 3

Ceapa si usturoiul le taiem felii si le calim putin in untura, doar cat sa se inmoaie. E preferabil sa folositi untura de porc daca aveti deoarece da un gust aparte drobului.

Drob de pui 4

Tocam patrunjelul si mararul marunt.

Intr-un bol punem organele taiate marunt, verdeata, ouale crude, pesmetul si amestecam usor pana se omgenizeaza. Atentie la ficat sa nu il zdrobiti prea tare. 

Condimentam cu sare si piper si apoi punem drobul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Puteti sa puneti si oua fierte tari pentru un aspect mai frumos insa mie imi place asa clasic pentru ca oricum il mancam cu oua rosii.

Drob de pui 5Drob de pui 6

Coacem aproximativ 20 de minute la 175g C.

Lasam sa se raceasca bine apoi il taiem felii si servim.

Drob de pui 7

Este delicios insotit de branza, ceapa verde si bineinteles oua rosii :).

Drob de pui 8

 

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan, Retete de la cititoare. Etichete: , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>