Gogosi de post

New_1_DSCF0025 

Nu mai incep cu amintirile din copilarie pentru ca ma cam grabesc sincer, dar va scriu ca gogosile de post sunt un dulce peste care sper sa nu treceti doar cu vederea pentru ca sunt aproape identice ca si cele cu oua si lapte iar procedura de preparare este aceeasi. Doar sa nu uitati de arome, dulciurile de post necesita in general arome mai pronuntate. 

Ingrediente pentru aprox. 20 bucati:

  • 250g faina
  • 12g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 25 ml ulei 
  • 1 varf cutit de sare
  • aprox. 150ml apa calduta
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de lamaie

Mai avem nevoie de 250ml ulei pentru prajit.

1. Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 1/2 lingurita faina si 2-3 linguri apa calduta. Amestecam bine si apoi lasam sa-si faca treaba adica sa creasca.

2. Intr-un bol cernem faina adagam restul ingredientelor si drojdia crescuta. Framantam rapid un aluat vartos pana se desprinde de peretii vasului, presaram deasupra putina faina si lasam sa dospeasca acoperit 1 ora. 

aluat gogosi 1aluat gogosi 2

3.Ungem planseta de lucru cu putin ulei si rasturnam aluatul crescut. Intindem o foaie de aproximativ 1/2 cm si decupam forme rotunde. 

gogosi 3

Le punem pe hartie de copt si le mai lasam sa creasca inca 15 minute.

aluat gogosi 4gogosi 5

Prajim gogosile in ulei incins astfel; luam gogasa si o punem la prajit cu partea de sus in ulei, practic le intoarcem cand le punem la prajit.

gogosi 6gogosi 7

Le lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe alta, unele se intorc singure :) apoi le scoatem pe un platou peste care am pus un servet de hartie sa absoarba excesul de ulei.

gogosi 8

Calde le pudram cu zahar si apoi stiti voi ce urmeaza :)

gogosi 9

Pofta buna!

gogosi1

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci, Preparate de post. Etichete: , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>