Placinta cu iaurt si branza

Placinta cu iaurt si branza 0Pentru inceput va marturisesc ca intotdeauna am avut o oarecare retinere sa prepar placinte cu aluat din foi cumparat pentru ca ma ernerva ideea de a unge fiecare foaie cu grasime. Asa ca nu l-am folosit decat o data sau de doua ori, insa pentru ca imi plac placintele cu aluat din foietaj, am studiat problema si am gasit o reteta excelenta de placinta, (foile nu trebuie unse cu ulei) pe care am si incercat-o si pot sa spun ca a fost un succes, am mancat in aceeasi zi toata tava :). Placinta se face foarte usor si este foarte frageda pentru ca in compozitie se pune praf de copt.

Ingrediente:

  • 500g foi de placinta ( din acelea subtiri )
  • 4 oua
  • 300ml iaurt
  • 100ml ulei
  • 10g praf de copt
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1 lingurita de sare
  • 300g branza telemea sau feta 
  • optional seminte de susan pentru pus deasupra

1. Lasam foile sa se dezghete la temperatura camerei si intre timp preparam umplutura care de fapt sunt doua: 

Intr-un bol ametsecam branza data pe razatoarea mare cu 1 ou.

Separat 3 albusuri le batem spuma apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam treptat uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si mixam usor la viteza mica pana se omogenizeaza.

2. Ungem cu putin ulei o tava de dimensiunea 25×30, recomand un pic mai mare pentru ca la mine foile au fost mai mari si a trebuit sa le indoi dar m-am descurcat.

Asezam o foaie si apoi punem 3 linguri de umplutura, apoi repetam si dupa 5 foi punem jumatate din amestecul de branza. Din nou foaie, 3 linguri umplutura si la 5 foi amestecul de branza. Apoi continuam pana se termina foile. Eu am avut un pachet de foi de 400g, daca folositi de 500g puteti imparti branza in 3 parti.

Cand am pus ultima foaie in amestecul ramas se mai adauga 3 linguri de ulei, turnam totul deasupra apoi presaram seminte de susan.

Placinta cu iaurt 1Placinta de iaurt 1

Placinta cu iaurt 2Placinta cu iaurt 4

Coacem la 180g C timp de 30min.

Placinta cu iaurt 5

Lasam sa se raceasca 15 minute apoi taiem bucati si servim. Este delicioasa!

Placinta cu iaurt 5

Aceasta placinta merge de minune si ca aperitiv.

Reteta publicata in Aperitive, Preparate traditionale. Etichete: .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>