Indiene cu frisca

Indiene cu frisca 0

Nu as fi crezut niciodata ca sotul meu poate sa aiba o preferinta in materie de dulciuri, pana cand mi-a spus acum ceva vreme ca ii este dor de prajitura Indiene cu frisca pe care o manca destul de des in copilarie. Cred ca stiti si voi ca dulciurile din vremurile trecute nu se compara cu nimic din ce se gaseste in cofetarii acum, asa ca am incercat sa prepar aceste delicioase prajituri acasa in speranta ca o sa obtin ceva asemanator cu cele din copilarie. 

Rezultatul a fost multumitor, in principiu aceste prajituri sunt defapt foarte simplu de facut, cele doua capacele sunt din pandispan importanta e frisca daca se poate sa fie din smantana naturala.

Haideti sa vedem reteta cu mentiunea ca o puteti transforma intr-o reteta de sezon daca adaugati la frisca 2-3 linguri piure de fructe de sezon cat mai aromate ( capsuni, zmeura, fragute ).

Ingrediente:

Pentru capacele:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei

Pentru crema:

  • 500ml smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor de frisca (optional)
  • 3 linguri zahar

Pentru insiropat:

  • 150ml apa
  • 2 linguri zahar
  • putina esenta de vanilie

Pentru glazura:

  • 150g ciocolata
  • 50ml smantana pentru frisca

1. Pentru inceput mixam galbenusurile cu zahar pana ce acesta se topeste apoi batem albusurile spuma adaugan foarte putina sare. 

Adaugam la amestecul de galbenusuri treptat uleiul, faina si albusurile batute spuma.

Amestecam peste cap cu grija sa nu se lase compozitia si apoi cu o lingura punem gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu faina. Atentie, sa le puneti la distanta pentru ca cresc la copt.

Lasam 4-5 min la 180g C. Scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca apoi scoatem capacelele pe un platou.

Indiene cu frisca 1Indiene cu frisca  2Indiene cu frisca 3Indiene cu frisca 4

2. Pentru sirop punem apa la fiert cu zaharul, lasam sa dea cateva clocote si apoi adaugam esenta de vanilie.

3. Smantana pentru frisca o batem bine impreuna cu zaharul si eventual pliculetul de intaritor.

4. Pentru glazura punem intr-o craticioara smantana pentru frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si apoi amestecam mereu la foc mic pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca putin.

5. Asamblam prajiturile; un capacel de pandispan, insiropam, frisca, celalalt capacel si deasupra punem glazura cu o lingurita.

Indiene cu frisca  6

Se pot servi imediat dar ar fi bine sa le lasati la rece 1 ora.

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>