Paste scoici umplute cu branza in sos de rosii

Scoici umplute cu branza 0

Dupa cum stiti pastele in familia noastra sunt acceptate in toate felurile si in toate combinatiile. Reteta de mai jos este una simpla, pastele se gatesc usor si rapid, totul este sa aveti la indemana paste scoici mari. Si ca sa fie introducerea completa poate cu aceasta reteta reusiti sa-i faceti pe cei mici sa manance branza de vaci :).

Ingrediente:

  • 24-25 buc paste de tip scoica
  • 250g branza de vaci
  • 150g branza mai tare dar care se intinde la copt ( mozarella, cas, cascaval)
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii cubulete de 400g
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita zahar
  • busuioc

Scoici umplute cu branza 1

1. Pastele le fierbem al dente adica 3/4 din timpul indicat pe ambalaj, apoi le strecuram si le lasam deoparte pana preparam umplutura.

2. Branza de vaci o amestecam cu cascavalul ras, patrunjelul tocat si sare.

 

3. Pentru sosul de rosii, taiem usturoiul marunt si-l prajim putin in ulei, apoi adaugam  conserva de rosii,  zaharul si lasam la foc mic cam 10 minute. Condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.

Scoici umplute cu branza  3Scoici umplute cu branza  4

4. Intr-o tava mai mare turnam sosul de rosii apoi umplem pastele cu amestecul de branza si le asezam una langa alta. Eu am mai adaugat cam 100ml bulion pentru ca mi s-a parut cam putin sosul.

Scoici umplute cu branza  5

Coacem 20 de  minute la 200g C.

Scoici umplute cu branza  6

Servim fierbinti. Si daca alaturi mai serviti si un pahar de vin ati dat lovitura :)

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>