Cum vopsim ouale rosii natural

Placinta cu branza 1

Eu sunt o traditionalista atunci cand vine vorba de mancarea gatita pentru sarbatori si in fiecare an de Pasti sau Craciun gatesc aceleasi retete cu aceleasi metode.

Una din ele este vopsitul oualelor de Pasti, mie nu imi plac ouale vopsite in toate culorile si in fiecare an cele rosii au loc de cinste la noi pe masa. Cel mai simplu si mai sigur este sa le vopsesti cu foi de ceapa, am oroare de toti colorantii, mai ales cand le mananci si albusul este colorat.

Va scriu in cateva cuvinte reteta, nu are niciun secret si daca nu ati strans coji de ceapa nicio problema se gasesc la piata de vanzare in pungi.

Pentru 10-20 oua avem nevoie de:

  • coji de ceapa alba si rosie ( nu le-am cantarit insa cam 100g)
  • oua spalate bine si sterse
  • apa
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura sare

1.Punem apa la fiert intr-o oala mare impreuna cu cojile de ceapa, otetul , sarea si ouale. Lasam sa fiarba 10-13 minute.

Oua rosii 1Oua rosii 2

2. Scoatem ouale cu o paleta, le punem intr-un cofrag sau pe un servet de hartie si apoi fiecare ou, cald il ungem cu o bucatica de slanina.

Oua rosii 2Oua rosii 3

 

Le asezam intr-un cos si apoi cand se racesc le pastram la rece.

Oua rosii 4

Asta e tot, sa aveti noroc (la vopsit oua) :).

Reteta publicata in Alte retete, Meniu de Pasti. Etichete: .
loading...

2 comentarii la reteta Cum vopsim ouale rosii natural

  1. TINA VODA

    imi plac retetele

    Raspunde
  2. Insecticide

    Imi pare rau ca nu am descoperit acest articol mai devreme, dar cu siguranta voi incerca aceasta metoda anul viitor!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>