Tocana din coada de vita

Tocana din coada de vita 0

Mi-am dorit de mult timp sa incerc un preparat cu coada de vita insa din pacate nu se prea gaseste pe la noi ( sau poate nu stiu eu unde sa caut ). Am tot citit ca este delicioasa si ca putini cunosc gustul deosebit si in plus sotul imi spune mereu „carnea de pe os este cea mai buna”, asa ca am cumparat 2 cozi „serioase” si am cautat pe net o reteta accesibila, pana la urma am ales una de felul doi cu multe legume, sos de rosii, vin si multe condimente.  Ce-a rezultat ? O nebunie de mancare, nu va inchipuiti cat de buna este, carnea e delicioasa :).

Nu e greu de preparat atat ca timpul de gatire este mai mare, insa eu l-am scurtat folosind oala sub presiune.

Va scriu reteta cu rugamintea de a nu va speria de lista lunga de ingrediente, majoritatea sunt uzuale si se gasesc usor de cumparat. 

Ingrediente ( 6 persoane )

  • 1,5 kg coada de vita
  • 100ml ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 1/4 radacina telina
  • 5-6 catei de usturoi
  • 500ml bulion
  • 500ml vin rosu
  • 500ml supa de legume ( daca nu aveti puneti apa)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura de miere ( zahar )
  • 1 lingurita cimbru
  • 5 linguri otet balsamic
  • 4 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • sare, piper

1. Coada de vita se taie bucati, acest lucru se poate face foarte simplu daca o taiati la nivelul articulatiilor.

Tocana din coada de vita 1Tocana din coada de vita 2

Prajim bucatile de coada  in ulei pana se rumenesc, apoi le scoatem intr-un vas.

Tocana din coada de vita 3Tocana din coada de vita 4

2. Ceapa o tocam marunt, la fel si usturoiul, morcovii si telina le taiem cubulete sau felii. 

Calim ceapa in uleiul din oala, apoi adaugam usturoiul, morcovii si telina. Prajim 4-5 minute si adaugam restul ingredientelor. Amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 4 ore. Eu am scurtat durata de preparare la jumatate folosind oala sub presiune. 

Tocana din coada de vita 5Tocana din coada de vita 6

3. La sfarsit adaugam patrunjelul tocat. Puteti sa separati carnea de os si sa o puneti inapoi in mancare sau sa o lasati asa. Noi am servit tocanita cu piure de cartofi, dar puteti sa o mancati cu mamaliguta sau paste.

Reteta publicata in Preparate cu carne de vaca. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>