Salata in straturi cu pui, legume si rodie

salata in straturi 1

De cand am descoperit salatele in straturi care poate nu stiati dar sunt specifice rusesti, m-am specializat in prepararea lor si cand se mai nimereste cate o ocazie ( daca nu se nimereste o caut eu :)) prepar o astfel de salata. Daca sunteti obisnuiti cu clasica salata beuf atunci nu e nimic nou sub soare la preparare doar cateva amanunte care schimba total gustul final al preparatului. Astazi ingredientul surpriza este ceapa calita care da un gust deosebit salatei.

Ingrediente:

  • 3-4  oua fierte
  • 400g carne de de pui fiarta (preferabil pulpa)
  • 2 morcovi fierti 
  • 2 castraveti murati 
  • 150g branza telemea
  • 4-5 cartofi fierti
  • o ceapa taiata felii subtiri si calita
  • 300g maioneza
  • sare, piper
  • rodii pentru decor

1. Cartofii, morcovii, castravetii, branza se dau pe razatoarea mare ( separat ).

Ouale se curata si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le dam pe razatoarea mica, la fel si galbenusurile. La fel nu le amestecam.

Carnea o taiem bucatele mici.

Salata in straturi 1

2. Condimentam cu sare si piper cartofii, carnea de pui si morcovii. Le amestecam fiecare cu cate o lingura, doua de maioneza. Multe vase se vor murdari dar merita :).

3. Pe un platou dreptunghiular ( merge si rotund ) punem folii pe margine pentru protectie si „cladim” salata.

Salata in straturi 2

Primul strat cartofi, apoi pui, castraveti murati, morcovi, branza, un strat subtire de maionzea, galbenus de ou si la sfarsit ceapa calita ( rece). Presam bine si invelim in folie apoi bagam salata la frigider 1 ora.

Salata in straturi 3Salata in straturi 4Salata in straturi 4Salata in straturi 5Salata in straturi 6Salata in straturi 7

Si daca tot am pus salata la rece pana se intrepatrund aromele poate aruncati un ochi si pe http://www.arctic.ro unde gasiti cateva modele interesante de plite incorporabile atat pe gaz cat si electrice. M-am uitat si eu si sincer raman fidela celor pe gaz :).

4. Ravenind la salata, o scoatem de la frigider, desfacem cu grija folia, o imbracam intr-un strat subtire de maioneza si o ornam cu albusul dat pe razatoare si seminte de rodie.

Salata in straturi 8

Este extrem de buna pot sa va spun ca musafirii m-au tot intrebat ce salata e pentru ca ceapa ii schimba gustul, la fel si faptul ca legumele sunt date pe razatoare si asezarea in straturi. Imi pare rau ca nu am o fotografie cu sectiunea dar data viitoare promit sa fac si sa o postez.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Salata in straturi cu pui, legume si rodie”

  1. Arata tare interesant, parca ar fi tort.
    Tot zic ca fac si eu salata in straturi, asteptam ocazii. Daca tu zici ca e ok si sa inventez eu, asa o sa fac ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.