Aperitiv din aluat foietaj

Aperitiv cu foietaj 1

Recunosc ca nu folosesc prea des aluatul de tip foietaj desi imi plac la nebunie croisantele sau alte chestii ce se desfac foi – foi :). Desigur, am retete, chiar doua cred,  insa cateodata cand esti presat de timp  poti incerca varianta ultra rapida cu aluat congelat. Reteta de mai jos este una simpla, poate ati mai intalnit-o pe internet, va asigur ca spiralele sunt foarte bune caldute dar nu a 2-a zi :).

Ingrediente:

  • 2 foi aluat foietaj congelat
  • 300g sunca feliata subtire
  • 300g cascaval feliat subtire
  • 200g mustar Dijon ( optional )
  • 1 ou
  • sare

1. Pentru inceput e foarte important sa respectati instructiunile de pe ambalaj. Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Cuptorul se preincalzeste la 200g C ( daca aveti optiunea de ventilatie si mai bine ).

2. Cand aluatul s-a dezghetat desfacem usor prima foaie ( sunt 2 foi in pachet ), se unge cu mustar, apoi se pune un strat de sunca si unul de branza rasa. Taiem cu un cutit bine ascutit fasii mai late de aluat pe care le rasucim si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Aperitiv cu foietaj 2Aperitiv cu foietaj 3 Aperitiv cu foietaj 4Aperitiv cu foietaj 5

Ungem cu ou, presaram sare si coacem cam 10 minute. Atentie sa nu lasati prea mult la copt deoarece spiralele vor avea un gust amarui.

Aperitiv cu foietaj 6Aperitiv cu foietaj 6

O alta varianta si mai rapida este sa rulati aluatul dupa ce ati pus mustar, sunca si branza felii ( nu rasa ) si sa-l taiati felii. 

Aperitiv cu foietaj 7

Sa aveti pofta!

Aperitiv cu foietaj 8

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>