Tagliatelle cu galbiori – reteta castigatoare concurs Bulgarasi de Savoare

Tagliatelle cu galbiori 0

Supa mea de legume cu galuste, parmezan si Bulgarasi de Savoare a starnit o furtuna de comentarii care de care mai pofticioase si cu retete delicioase :). Mi-a facut o deosebita placere sa trec prin toate propunerile voastre si recunosc faptul ca m-am interupt de multe ori pentru a-mi nota idei pentru retete viitoare.

Dupa multe deliberari, am decis ca cea mai potrivita reteta dupa supa propusa de mine este ideea Denisei, adica ale sale Tagliatelle cu galbiori. Am apreciat detaliile Denisei privind indicatiile de pregatire a retetei si faptul ca a descris minutios fiecare etapa, oferind explicatii pe intelesul tuturor. Tocmai de aceea am pastrat intocmai indicatiile ei.

M-am bucurat sa pregatesc aceasta reteta care combina atat de multe arome si sa ii imbogatesc gustul cu Bulgarasi de Savoare. Va invit sa pregatiti si voi meniul complet si va garantez ca invitatii de la masa vor fi impresionati :).

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline (3 linguri)
  • carnea de la un carnat proaspat (cam 200 gr)
  • 500 gr galbiori (se gasesc congelati sau proaspeti in orice supermarket)
  • 3 linguri de smantana grasa
  • o mana de patrunjel taiat marunt
  • o lingura de vin alb
  • o lingurita Bulgarasi de Savoare legume
  • paste tagliatelle proaspete

Tagliatelle cu galbiori  1

Intr-o cratita incalzim uleiul de masline si adaugam cateii de usturoi intregi, pana devin aurii, dupa care ii scoatem. In aceeasi cratita, sotam carnea din carnat sfarmand-o in bucatele mici cu o lingura de lemn, pana devine crocanta.

Tagliatelle cu galbiori  2Tagliatelle cu galbiori  3

Dupa ce  carnea e gatita, se adauga galbiorii spalati in prealabil si se soteaza impreuna cateva minute. Adaugam vinul si dam focul incet, asteptand sa se evapore majoritatea lichidului (ramane un sos cremos).

Tagliatelle cu galbiori 4

Se adauga Bulgarasi de Savoare legume si smantana, stingand focul dupa 30 de secunde. Daca sosul pare prea sec, se poate adauga 1-2 linguri de apa de la pastele fierte.

Tagliatelle cu galbiori  5Tagliatelle cu galbiori 6

Asezam pastele pe o farfurie, peste turnam amestecul delicios de galbiori si carne si incheiem aceasta capodopera cu o atingere fina de patrunjel.

smantana si  01

Multumesc tututor pentru sugestiile de retete si felicitari tuturor castigatorilor! Iata lista completa a autorilor retetelor pe care le voi premia impreuna cu Bulgarasi de Savoare:

Un robot de bucatarie:

Ciotlaus Denisa ( ciotlausdenisa1988@gmail.com )

Vouchere Emag:

1. Mariana Joja ( joja_mariana@yahoo.com )

2. Carp Elena Loredana ( lorycarp@gmail.com )

3. lasculescu_nicoleta@yahoo.com

4. Picincu-Hobjila Viorica ( blue_t42003@yahoo.com )

5. Ilisan Cristina Ioana (YLISANCRIS@YAHOO.COM )

Condimente bulgarasi:

1. Stanciu Maria ( ileana_stanciu24@yahoo.com )

2. Monica Cojognean ( monidia79@yahoo.com )

3. Roxana Dumitrascuta ( roxanamirela77@gmail.com )

4. alexiach1984@yahoo.com

5.  Usturoi Dumitrina ( dana_u61@yahoo.com )

6. Nitu Irina ( irinuca_83@yahoo.com )

7. Nitu Rodica ( bodas_rodica@yahoo.com )

8. cretu_veronica22@yahoo.com

Reteta publicata in Fără categorie. Etichete: , , .
loading...

3 comentarii la reteta Tagliatelle cu galbiori – reteta castigatoare concurs Bulgarasi de Savoare

  1. nitu rodica

    felicitari retetei castigatoare! si multumim pentru premii !

    Raspunde
  2. Cretu Veronica

    Multumesc mult pentru premiu si felicitari tuturor castigatoarelor!

    Raspunde
  3. Denisa

    Multumesc mult pentru premiu!!! Ma simt onorata sa vad reteta pe blog-ul tau, Amalia! Multumesc sponsorilor pentru premiul acordat! Felicitari tuturor gospodinelor participante!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>