Pui Toscana

Pui toscana 0

Oare cate retete cu pui se mai pot inventa si reinventa? Oricate ar fi eu sper sa le incerc pe toate :). Reteta de mai jos este una rapida, colorata si usor de facut. Mi-a placut mult combinatia ardei-pui-spanac-parmezan si cu siguranta o sa o repet dar la scara mai mare, adica atunci cand avem musafiri.

Ingrediente:

  • 400g piept de pui feliat
  • 3 ardei grasi rosii ( se considera un ardei de persoana)
  • 200g spanac proaspat
  • 50-100g parmezan
  • 2-3 catei de usturoi
  • 150g branza „curgatoare” ( cas, cascaval)
  • sare, piper, ulei de masline

1. Preincalzim cuptorul la 180g C.

Ardeii ii spalam, le decupam un capacel si ii scobim de seminte.

Pui toscana 1

Feliile de piept de pui le batem cu ciocanul pentru snitele, nu foarte subtiri doar putin :), le ungem cu ulei de masline si le condimentam cu sare, piper si usturoi zdrobit.

Pe fiecare felie punem cateva frunze de spanac, apoi putin parmezan, rulam si le bagam in interiorul unui ardei. Inghesuiti-le bine ca nu o sa va para rau :). Asezam ardeii in tava, ii acoperim cu un capacel tot din ardei si coacem timp de 30-40min.

Pui toscana 2Pui toscana 3Pui toscana 4Pui toscana 5

3. Luam capacelul, radem branza si mai bagam la cuptor fix 5 minute.

Pui toscana 6. Pui toscana 7

Servim cu legume, piure de cartofi sau doar o salata.

Pieptul este moale, suculent si are o aroma accentuata de ardei. 

Imi cer scuze pentru fotografii, le-am facut in mare graba si nu am avut timp de aranjamente :).

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>