Fudulii de curcan cu cus cus

 

DSCF0110_1026

Fuduliile de curcan sunt asa cum scria o cititoare o delicatesa, daca ati renunta la prejudecati :). Si fata de celelalte sunt mult mai fine, se prepara foarte repede si nu au absolut niciun miros care sa deranjeze si sa va faca sa nu le mancati ( desi nu inteleg cum putem suporta mirosul de burta proaspata atunci cand preparam o ciorba de burta :)). Pana la urma tind sa cred ca numai forma e de vina. Insa ce mai vestea-povestea merita sa le incercati si daca va hotarati poate preparati reteta de mai jos.

Ingrediente: 

  • 300g fudulii de curcan
  • 2-3 fire ceapa verde sau  1 ceapa uscata
  • 1/2 lingura de untura sau 2-3 linguri ulei
  • 150g  cus cus
  • sare, piper,
  • 1 lingurita boia dulce

Fudulii de curcan cu cus cus  1

1. Fuduliile se spala bine si se strecoara. Eu nu le-am oparit si nu le-am curatat de piele, pielea nu are niciun gust atat doar ca este mai tare atunci cand le mancati si trebuie aruncata.

2. Ceapa se taie feliute  si se caleste in untura sau ulei. Adaugam fuduliile, amestecam usor si mai lasam 2-3 minute. Apoi condimentam cu sare, piper si boia si adaugam cam 100ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac 3 minute si apoi adaugam cus cus-ul. Apa punem din cand in cand doar cat sa fie acoperit. 

Fudulii de curcan cu cus cus  2Fudulii de curcan cu cus cus  3Fudulii de curcan cu cus cus  4Fudulii de curcan cu cus cus  5

Ar trebui sa fie gata in 5 minute. Cand sunt gata lasam sa stea 5 minute cu capac si apoi servim.

Fudulii de curcan cu cus cus 0

Sunt delicioase!

PS Imi cer scuze pentru calitatea pozelor :).

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>