Ciorba radauteana

 Ciorba radauteana 0

Recunosc spasita ca nu am preparat niciodata ciorba radauteana. De ce ? Nu stiu ca v-as scrie, important este ca am incercat-o acum cu un succes rar intalnit si uite asa draga noastra ciorba radauteana a urcat rapid pe locul trei in topul ciorbelor preferate in familie.

Reteta am cautat-o pe net si am gasit tot felul de variante, povestea cu tanti bucatareasa care a inventat-o nu v-o scriu, nu cred ca va intereseaza, concluzia la care am ajuns citind mai multe retete este ca ciorba radauteana se face ca si ciorba de burta doar ca in loc de burta folosim piept de pui. Bun, de aici totul e simplu si ne putem apuca de gatit. Scriu reteta asa cum am facut-o acum cateva zile.

Ingrediente:

  • 500g piept de pui
  • 2 morcovi potriviti
  • 1/2 radacina telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 250g smantana minim 20%
  • 1-2 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, 2 frunze de dafin

1. Pieptul de pui il spalam bine si il punem la fiert in 3 litri de apa. Eu am pus un piept si jumatate de pui.

ciorba radauteana 1

Cand incepe sa fiarba, luam spuma, o aruncam si adaugam in oala legumele curatate si taiate bucati mai mari, frunzele de dafin, boabele de piper, sare. Lasam deoparte o bucatica de morcov pentru a-i da culoare ciorbei la sfarsit. Eu am pus la fiert si un ardei mai mic daca tot il aveam in frigider. A, si ceapa se pune intreaga, o crestati putin pe partea unde este radacina.

ciorba radauteana 2

Si daca tot vorbim de fiert ciorba imi permit sa va intreb ce plita preferati; pe gaz sau electrica? Eu am ales plita pe gaz deoarece imi place sa controlez focul ca sa zic asa :) si faptul ca are un gratar de fonta imi este de mare ajutor; oalele nu mai „zboara” de pe aragaz. Daca sunteti in cautarea unei plite noi sau chiar a unui aparat electrocasnic puteti sa vizitati site-ul beko.ro pentru o oferta variata, raportul calitate pret este unul ridicat.

2. Revenind la oalele noastre :), cand carnea si legumele au fiert, le scoatem, strecuram ciorba si trecem la pasul urmator; legumele, inafara de ceapa le mixam bine si le punem inapoi in ciorba, carnea o taiem fasii ( e mai usor decat cubulete) si o punem si pe ea in ciorba. 

Galbensurile le frecam bine cu smantana si adaugam putin cate putin din ciorba fierbinte apoi rasturnam amestecul in oala. Adaugam usturoiul zdrobit si otetul. Daca e cazul mai potrivim de sare.

ciorba radauteana 3ciorba radauteana 4ciorba radauteana 5ciorba radauteana 6

Servim cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

ciorba radauteana 01

 Sa aveti pofta ca tare buna mai e :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Ciorba radauteana”

  1. Se mai fierbe ciorba dupa ce se drege cu smantana si usturoiul?
    Nu de alta,dar sa nu se adune smantana.In rest,este o ciorba exceptionala.
    multumesc,
    Mihaela

  2. Foarte multumesc,de fapt ma uit de fiecare data la retete si constat ca poti invata si daca esti „repetenta ” din varii motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.