Cornulete cu bors

 Cornulete cu bors 1Chestiune psihologica cu cornuletele astea, la fel ca si tortul cu morcovi. Test facut pe 8 colege; pe 4 le-am servit cu cornulete, fara sa specific ca sunt cu bors si m-au intrebat cu ce le-am facut de sunt asa de bune, la celelalte 4 le-am spus ca sunt cu bors si au muscat asa fara pofta dar apoi au spus ca nu le vine sa creada ca sunt facute cu bors :). Asadar nu va ganditi ca aceste cornulete sunt acre sau au un oarecare gust, borsul are rolul de a le fragezi. Si daca le faceti mai micute, mai cinaşe :) asa cum le-am facut eu, o sa fie tare faine si bune. Reteta fiind de post v-ati prins deja ca e cu ulei si fara oua sau lapte dar punem arome si atunci totul iese asa cum trebuie. Si bors se gaseste acum peste tot, e bine sa aveti o sticla in frigider :)

Dar haideti sa vedem reteta:

Ingrediente ( 64buc ):

  • 12,5 g drojdie proaspata
  • 100ml ulei
  • 100ml bors
  • 350g faina alba
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vaniliat
  • un varf de cutit de sare

Pentru umplutura; rahat, gem mai tare, nuca macinata amestecata cu gem

Mai avem nevoie si de zahar pudra

1. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza si adaugam 1 lingurita faina si 3-4 lingurite apa calda. Lasam sa creasca.

Intr-un bol cernem faina, adaugam sare, coaja rasa de lamaie, zaharul vaniliat , uleiul, borsul si drojdia crescuta. Eu am pus initial 250g faina dar apoi am mai adaugat 100g.Framantam rapid un aluat, practic nu trebuie framantat doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Aluatul va fi putin mai gras dar sa nu va speriati, e asa cum trebuie sa fie :)

Cornulete cu bors 2Cornulete cu bors 3

2. Lasam sa creasca acoperit o ora, timp in care taiem rahatul bucatele ajutandu-ne de un cutit pe care il trecem prin faina.

3. Cand aluatul a dospit, il impartim in 4. Fiecare bucate o intindem cat de subtire putem ( e usor o sa vedeti ). Nu lucram cu faina pentru ca nu avem nevoie.

Impartim in 16, pe fiecare parte punem o bucatica de rahat si rulam usor de la baza spre varf. 

Dupa cum observati deja am ajutoare asa ca de acum incolo imi va fi mai usor cu retetele :). 

Cornulete cu bors 4Cornulete cu bors 5Cornulete cu bors 5Cornulete cu bors 6

Coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau fara, la 170g C timp de 10 minute. Sincer am uitat sa ma uit la timpul de coacere dar cand vedeti ca incep sa se rumeneasca putin la varfuri sunt gata.

Cornulete cu bors 7Cornulete cu bors 8

4. Le scoatem si fierbinti le trecem prin zahar pudra.

Cornulete cu bors 9

Sunt fragede si se desfac frumos in foi ( cu cat e mai intins aluatul cu atat au mai multe foi), pe masura ce stau sunt tot mai fragede.

Cornulete cu bors 9

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

2 comentarii la reteta Cornulete cu bors

  1. Ionela

    Felicitari pentru retete! Se vede ca gatesti cu drag.
    Am incercat reteta de cornulete si au iesit foarte bune. Eu le-am umplut doar cu o crema de gem de capsuni si nuca macinata.
    Mult spor la gatit!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>