Vinete in stil mediteranean

Vinete in stil mediteranean 0

Pentru ca imi plac vinetele, incerc sa profit cat mai mult de sezonul in care inca le gasim la piata, sa le cumpar si sa le folosesc la cat mai multe retete. Imi place de mor salata de vinete, dar pentru ca am o mica (mare) problema cu painea vreau sa gatesc retete cu vinete care nu se mananca cu paine (ce sa faci, fiecare are o slabiciune si a mea se pare ca este painea :)). Bineinteles, blogul meu nu este pentru cei care tin dieta insa uite asa, cateodata,  mai vine cate un val de retete mai usoare ca sa nu exageram cu fripturile si cu kilogramele . Reteta de mai jos este din categoria celor simple (asa cum v-am obisnuit cred) si zic eu, bune :)

Ingrediente  (2 portii) :

  • 2 vinete mici sau una mai mare ( de preferat mai mici)
  • 300g branza feta
  • 3 linguri arei kapia taiat cubulete
  • 2 linguri rosii taiate cubulete
  • 1/2 ceapa tocata
  • putin ulei de masline
  • optional putin marar verde

Vinete in stil mediteranean 1

1. Preincalzim cuptorul la 200g C.

2. Branza o zdrobim cu o furculita si adaugam ardeiul, rosiile, ceapa si mararul tocat. Amestecam usor.

3. Vinetele le spalam bine, le stergem si le taiem in lung pe jumatate. Le increstam usor cu cutitul ( vezi foto) si pentru a le aseza mai usor in tava taiem putin din partea bombata. Punem pe fiecare deasupra 1 lingurita de ulei de masline. Punem compozitia de branza, apasam usor si bagam la cuptor timp de 30 min. Daca vinetele sunt mai mari lasati 40 min. Eu am folosit 1 vanata mai mare.

Vinete in stil mediteranean 2Vinete in stil mediteranean 3

Servim calde.

Observatie: Puteti sa inlocuiti vinetele cu dovlecei.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>