Spaghete cu pesto de ardei, nuci si branza feta

Spaghete cu pesto cu ardei copti 0

Mai demult ne erau la indemana mancarurile cu cartofi insa acum se pare ca ne-am reprofilat pe paste. De ce? Pentru ca se fac rapid si usor iar combinatiile de sosuri sunt infinit de multe. 

Pentru reteta de mai jos am ales un pesto cu ardei. Pesto este un sos originar din Italia care contine obligatoriu busuioc proaspat, usturoi, putina branza rasa sau ulei de masline  si seminte de pin. 

Am incercat sa-l adaptez sezonului, adica sa-l fac cu ardei copti. Partea buna este ca se poate consuma si cu paine prajita sau se poate pastra la frigider pentru o alta reteta.

Ingrediente ( 4 portii ): 

  • 500g spaghete
  • 500g ardei copti ( cantariti dupa coacere )
  • 1 ceapa potrivita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 ml pasta de rosii ( eu am pus bulion )
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • 3 linguri de nuci
  • 10g parmezan
  • putin ulei
  • sare, piper, optional chilli
  • 100g branza feta

1. Ardeii ii coacem si ii curatam de coaja. Ca sa-i curatati mai usor ii puneti fierbinti intr-o punga d eplastic, inchideti punga etans si ii lasati sa se raceasca acolo.

2. Ceapa se curata si se taie felii apoi se prajeste in putin ulei, la foc mic timp de 5 minute. Se adauga cateii de usturoi, se mai lasa jumatate de minut si se adauga sosul de rosii, zaharul si ardeii curatati rupti bucati mai mari. Se mai lasa pe foc vreo 3-4 minute.

3. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem cand sunt gata si mai lasam putin din apa in care au fiert.

4. Punem amestecul din tigaie in blender, adaugam busuioc, jumatate din cantitatea de nuci, parmezanul, sare, piper si daca la masa nu aveti copii putin ardei iute. Mixam cam 2 minute, daca va place sosul mai rustic adica nu asa de fin lasati mai putin.

Spaghete cu pesto cu ardei copti 1Spaghete cu pesto cu ardei copti 2

5. Amestecam sosul cu pastele si adaugam putin din apa in care au fiert. 

6. Punem pastele in bol si deasupra presaram branza feta si nuci zdrobite. Si putin busuioc proaspat.

Pofta buna!

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>