Ardei iuti la borcan

ardei iuti 0

Aproape toti din familie mancam picant si ne plac ardeii iuti. Bineinteles ca am pus si pe iarna insa doar cateva borcane pentru ca sunt „traznet” de iuti. Reteta cred ca cea mai simpla dintre toate.

Ingrediente:

  • ardei iuti
  • otet de 9grade
  • zahar ( la un borcan de 400ml se pune o lingura de zahar)

1. Ce ardei folosim? Pai ardeii iuti sunt de mai multe feluri. Anul acesta am avut la mama in gradina ardei soiul din imagine. Daca vi se par prea iuti puteti sa-i combinati cu cei bulgaresti si atunci nu vor fi asa de iuti.

ardei iuti 1ardei iuti 2

Ardeii se spala bine si se sterg apoi se aseaza „in picioare” in borcan. Daca sunt prea mari puteti sa-i taiati in doua. Turnm otet pana se umple borcanul apoi adaugam zaharul. Inchidem ermetic si gata. Punem borcanele la pastrare in camara.

Reteta publicata in Conserve si preparate pentru iarna. Etichete: .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>