Chiftelute cu dovlecei si branza feta

   chiftelute 02

In cautarea retetelor cu dovlecei care sa-i placa la Adrian, pentru ca uite se intampla sa nu-i placa dovlecelul, am gasit-o pe aceasta care a avut mare succes. Reteta este destul de cunoscuta insa eu nu am incercat-o inca pentru ca ne plac dovleceii pane si am ramas doar la ei :). Chiftelutele cu dovlecei si branza feta se fac usor si au  bun, iar daca langa ele mai faceti si un sos tzatziki uitati ca anul asta nu mergeti in Grecia, vine ea la voi :).

Ingrediente:

  • 400g dovlecei recomand zuchini
  • 100g branza feta
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe verzi 
  • 1 ou
  • 30g faina
  • 40g pesmet
  • sare, piper, ulei

1. Dovleceii ii dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja, punem putina sare si lasam sa stea 10 minute.

2.Ii stoarcem bine in maini si ii punem intr-un bol apoi adaugam, oul, usturoiul si ceapa tocate fin, branza feta maruntita, faina, pesmet, sare si piper.

chiftelute 1

Amestecam bine si cu mainile unse cu ulei formam bilute de marimea unei nuci pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei incins. Apoi  le scoatem pe un servet absorbant si lasam sa se raceasca. 

chiftelute 2chiftelute 3

Servim cu sos tzatziki.

Reteta publicata in Aperitive, Preparate cu legume. Etichete: , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>