Mancare de varza cu carne de porc

 

Mancare de varza cu carne de porc 6

Pentru ca s-a mai racorit putin afara, ieri am preparat o mancare de varza cu carne. Am primit niste piept de porc mai gras si m-am gandit sa-l fac cu varza pentru ca varza mai „trage” din grasime. 
Una peste alta este o mancare recomandata pentru barbati zic eu, pentru ca este iute, grasa, consistenta. Si nu pentru ca toti barbatii mananca asa ci pentru ca majoritatea se dau in vant dupa astfel de mancaruri ( daca le-ar si prepara ar fi si mai bine). Si ca sa fie si mai si am pus si una bucata carnat afumat. Ca se serveste cu ardei iute si inainte un pahar de tarie va scriu la sfarsit :)

Ingrediente:

  • 700g piept de porc ( puteti folosi costita, fleica)
  • 300g carnati afumati
  • 1,5kg varza proaspata
  • 2-3 fire de cimbru
  • 1 ceapa 
  • 150ml bulion
  • sare, piper,
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 lingura de ulei

Mancare de varza cu carne de porc 1

1.Varza o taiem fideluta (urasc chestia asta), presaram putina sare peste ea si o lasam pana preparam carnea

2.Carnea o taiem felii mai mari si o prajim. Eu am pus o lingura de ulei pentru ca este suficienta grasime in carne. Cand carnea s-a rumenit adaugam ceapa tocata, mai lasam 2-3 minute apoi condimentam cu boia, sare si piper. Amestecam usor, mai lasam un minut si adaugam cam 200ml apa, cam pana la jumatatea carnii.

Mancare de varza cu carne de porc 2Mancare de varza cu carne de porc 3

Lasam sa fiarba la foc mic si cand carnea este aproape fiarta adaugam varza pe care am stors-o bine de apa lasata.

3. Adaugam si carnatii taiati felii, cimbrul si bulionul sau sucul de rosii. 

Mancare de varza cu carne de porc 4

Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic cam 30 de minute.

Mancare de varza cu carne de porc 5

3. Rasturnam amestecul intr-o tava si bagam tava la cuptor pana scade frumos si carnea se rumeneste. Cam 20-30 de minute.

Mancare de varza cu carne de porc 0

Servim fierbinte cu ardei iute si obligatoriu un pahar de tarie inainte sa „topeasca” grasimile :).

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>