Friptura de pui cu branza feta

Friptura de pui cu branza feta 0

Ce gatim cand nu gatim? Ce intrebare :) Stiu ce-mi raspundeti; salate. Dar azi salate, maine salate, altceva? Ce ziceti de o friptura de pui cu multe legume? Reteta de mai jos este o varianta foarte simpla de friptura de pui cu multe legume si branza feta. Friptura este crocanta, legumele coapte plus un pic de aroma de cimbru si nelipsita branza feta asa ca o trecem pe lista retetelor de incercat pe locul intai. Si ca o paranteza discutiile despre Grecia din ultima vreme m-au influentat mult in sensul in care caut cu disperare retete de origine greceasca sau macar inspiratie :).

Ingrediente:

  • 1kg carne de pui ( eu am cumparat pulpe inferioare) 
  • 300g rosii 
  • 10 masline negre
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4-5 cepe verzi
  • 2-3 crengute cimbru proaspat sau 1 lingurita uscat ( mergeti la piata repejor ca se gaseste proaspat in perioada asta )
  • 1 lingurita menta tocata
  • 150g branza feta
  • 300g paste fierte (optional)

Friptura de pui cu branza feta 1

1. Carnea de pui se spala si se sterge cu un prosop de hartie. O punem intr-un vas mai mare si adaugam rosiile taiate in sferturi, ceapa taiata in jumatate, maslinele. Punem deasupra uleiul de masline, cimbrul tocat si condimentam cu sare si piper.

Amestecam usor si lasam sa stea la rece 30 min.

Friptura de pui cu branza feta 2Friptura de pui cu branza feta 3

2. Incalzim cuptorul la 180g C. 

Punem carnea de pui in tava ( legumele le lasam la rece) si coacem 35-40 min.

Friptura de pui cu branza feta 4

 Cand carnea s-a rumenit o scoatem pe o farfurie si punem legumele in tava in care am copt friptura.

Friptura de pui cu branza feta 5Friptura de pui cu branza feta 6

Le coacem 10 minute. adaugam carnea la legume, presaram deasupra branza feta si mai coacem 2-3 minute.

Friptura de pui cu branza feta 6

Servim friptura presarata cu menta tocata sau cu busuioc (sau patrunjel verde in cazul meu). Eu nu am mai fiert paste separat, am servit cu orez dar voi puteti sa alegeti :).

Reteta este preluata de la Martha Stewart.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>