Donuts

DSCF0136_584

De cand mi-am propus sa le incerc! Si pentru ca nu demult s-a deschis o donuterie care are un succes nebun ( se pare ca romanilor le place sa le vinzi gogosi :)) si toata lumea vorbeste despre asta, m-am enervat si chiar daca e cald afara mai spre seara le-am facut. Le-am testat pe pici afara si va spun (pacat ca nu pot sa pun fotografii) ca s-au lins pe degete. Mi-am dat seama ca glazura dulce acrisoara merge la fix cu gogosile pufoase. Va scriu reteta si sa ma credeti pe cuvant ca sunt irezistibile.

Ingrediente ( aprox 15 buc)

  • 500g faina 000
  • 2 galbenusuri
  • 25g drojdie
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 3 linguri ulei
  • aprox 250ml lapte

Pentru glazura:

  • 150g zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie
  • apa
  • esente diferite ( in cazul meu de zmeura )
  • coloranti alimentari ( nu am folosit )

1. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar si apoi adaugam putina apa calduta si 1 lingurita de faina. lasam sa creasca la cald.

donuts 1

2. Galbenusurile le frecam cu zahar apoi adaugam drojdia crescuta, zaharul vaniliat, putina coaja rasa de lamaie daca vreti. Adaugam alternativ faina cernuta si laptele caldut amestecat cu uleiul.

donuts 2donuts 3

Framantam rapid un aluat putin mai tare pe care il lasam sa creasca 1 ora acoperit intr-un loc ferit de curenti.

donuts 4donuts 5

3.Pe masa presarata cu faina intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de aprox 1cm. Taiem forme rotunde cu gaura in mijloc si lasam sa creasca pe o foaie de copt 20 de minute.

donuts 6donuts 6

4. Incingem uleiul intr-o tigaie adanca si prajim gogosile. Le luam de pe foaia de copt si le punem cu partea de deasupra in jos la prajit.

donuts 7donuts 8

5. Scoatem pe un platou cu hartie absorbanta si lasam sa se raceasca putin timp in care preparam glazura; (reteta am luat-o de pe net, am gasit o varianta foarte simpla) punem intr-un bol zaharul pudra, adaugam sucul de lamaie si amestecam. Adaugam treptat putina apa ( cam 2 lingurite cred ) si amestecam pana obtinem o pasta alba. Punem si esenta. Daca aveti timp si vreti sa faceti o chestie frumoasa puteti sa o impartiti si sa adaugati putin colorant alimentar.

donuts 9

Punem cu lingurita glazura peste gogosi si lasam sa se intareasca putin ( imediat se intareste ). Puteti presara bombonele de diferite culori si forme.

Pentru glazura de ciocolata am topit 50g ciocolata impreuna cu 1 lingura de ulei.

donuts 10

Ce sa va mai scriu decat ca s-au mancat toate! :)

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>