Chec cu morcovi si branza de vaci

Chec cu morcovi

V-am mai scris despre prajiturile cu morcovi ca aveam o oarecare reticenta dar dupa ce-am incercat tortul cu morcovi, m-am declarat fan pe viata :). Baiul este ca am uitat de ele, nu-i de mirare cu atatea retete de dulciuri una mai apetisanta ca alta. Insa ieri vazand ca puiul meu rontaia de zor la un morcov si gandindu-ma cum sa-l „fentez” sa manance branza de vaci din frigider m-am hotarat sa fac briose cu morcovi si branza de vaci. Pe sot care imi repeta la nesfarsit papanasi l-am trecut cu vederea si l-am linistit cu o bere apoi m-am apucat de treaba. Hartii pentru briose nu aveam asa ca am simplificat treaba si am facut un chec care s-a dovedit a fi foarte bun. Si in caz ca va intrebati daca asa gandesc precum scriu sa stiti ca da :).

 

Ingrediente: 

  • 200g faina alba
  • 5g praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un pic de sare
  • 2 oua
  • 175g zahar
  • 1/2 plic zahar vaniliat
  • 75ml iaurt
  • 75ml ulei
  • 200g morcovi rasi pe razatoarea mica
  • optional 50g nuca zdrobita

Pentru umplutura:

  • 250g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 50g zahar
  • 20g praf budinca de vanilie ( 1/2 de plic )

 

Chec cu morcovi 1

1. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si daca aveti nuca macinata. 

2. Punem 2 oua cu zaharul intr-un bol si le mixam pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul, uleiul si morcovii si amestecam cu o spatula. Apoi adaugam treptat amestecul de faina si amestecam peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.

Chec cu morcovi 2

3. Branza o amestecam cu zaharul, coaja de lamaie, budinca (praful de budinca) si zaharul vaniliat.

4. Turnam compozitia pentru chec intr-o tava unsa cu putina grasime si tapetata cu faina ( daca aveti hartie de copt folositi-o cu incredere :)). Pe mijloc punem cu o lingura compozitia de branza.

Chec cu morcovi 3

Coacem 40min la temperatura de 170g C. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.

Chec cu morcovi 4

Lasam checul sa se raceasca si apoi il puteti taia felii.

Chec cu morcovi 5

Este delicios, usor umed si aromat. Bineinteles ca puteti sa-l faceti sub forma de briose :).

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>