Vara este sezonul gratarelor. Si ce-ar fi sa prajim si niste legume? Ar fi foarte bine dar si ceva carnita pe langa ele nu strica zice sotul :). Revin la legume si va scriu ca vinetele la gratar sunt delicioase cu otara de usturoi deasupra :). Reteta este foarte simpla totul este sa aveti un gratar insa in caz de criza folositi cu incredere grill-ul pentru aragaz.
Ingrediente:
- vinete
- sare
- ulei
- usturoi
- patrunjel verde
1. Vinetele le taiem felii nu foarte subtiri sa zicem cam 0,5-1cm grosime. Punem sare pe ele si le lasam sa se scurga in strecuratoare 10-15 minute.
2. Usturoiul il curatam si il zdrobim bine cu sare. Adaugam putin ulei si lasam deoparte.
3. Stergem feliile de vinete cu un servet de hartie sau pur si simplu le tamponam si apoi le ungem cu ulei. Daca aveti de masline ar fi foarte bine daca nu ulei de floarea soarelui ca doar nu ne-am nascut folosind numai ulei de masline :).
4. Prajim feliile de vinete rapid pe gratarul incins si apoi le scoatem pe o farfurie.
Servim cu sosul de usturoi si patrunjel verde deasupra.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]