Spuma de capsuni cu frisca

Spuma de capsuni cu frisca 0

Acest desert se prepara foarte usor. Nici nu stiu daca reteta se poate numi reteta deoarece sunt 3 ingrediente care se amesteca si asta-i tot, dar totusi m-am gandit sa o scriu poate va ajuta proportiile daca vreti sa o incercati. Mi se pare mult mai buna spuma de capsuni cu frisca decat cea clasica cu albusuri spuma care sincer nu stiu de ce nu ma mai incanta deloc desi in vremea copilariei o mancam cu multa pofta. Deh, alte vremuri, alte optiuni :)

Ingrediente pentru 3 portii ( atatea au iesit ):

  • 250g capsuni 
  • 250ml smantana pentru frisca ( am folosit smantana pentru frisca vegetala indulcita )
  • 2 linguri de zahar pudra

1. Smantana o mixam bine pana devine frisca si o punem la rece.

Capsunii ii zdrobim bine impreuna cu zaharul pudra. Daca aveti blender pentru supe creme este ideal daca nu merge si cu furculita :). Ii adaugam pe toti la frisca si mixam cu viteza mica pana se omogenizeaza amestecul.

Spuma de capsuni cu frisca 1Spuma de capsuni cu frisca 2

Punem in cupe decoram cu capsuni sau sirop de ciocolata si servim. 

Am folosit frisca vegetala pentru ca are o tinuta mai buna. Cu siguranta ca daca folositi frisca din smantana naturala gustul va fi mult mai bun insa poate nu va sta „bat”.

Spuma de capsuni cu frisca 4

PS Eu nu am avut cupe mai mici ( am cumparat ieri nu ma certati ) si am pus in pahare de whisky pentru fotografii. Fac pozele si bineinteles ca doar numai mie mi se intampla in cea mai reusita se poate citi clar si frumos pe pahar Johnnie Walker. Si nu, nu e whisky-ul meu preferat, eu il prefer pe batranul Jack :). 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>