Tarta cu rubarba si bezea

 Tarta cu rubarba si bezea 13

Interesanta planta rubarba asta. Frunzele otravitoare, tulpina plina de vitamine. La mama mea creste cu drag si spor in spatele casei, ca asa ii place ei la umbra si umezeala :).

Pentru ca am mai multe retete cu rubarba m-am hotarat sa le incerc pe rand si va promit ca o sa le incerc pe toate :). Cea de mai jos am facut-o la tara cu oua (si flori ) de casa asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant ca nu am modificat culoarea pozelor :).

E o prajitura usoara, mi-a placut faptul ca blatul este usor fraged, se simte aroma de unt iar combinatia rubarba bezea este una foarte buna

Ingrediente: 

  • 5 oua
  • 150g unt
  • 300g faina
  • 200g zahar + 100g pentru bezea
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50ml lapte

1. Tijele de rubarba le spalam si le curatam de stratul de deasupra (vezi foto). Le taiem bucatele.

Tarta cu rubarba si bezea 1Tarta cu rubarba si bezea 2Tarta cu rubarba si bezea 3Tarta cu rubarba si bezea 4

2.Punem intr-un bol 1 ou+ 4 galebenusuri, zaharul si le mixam bine pana se topeste zaharul. Adaugam laptele, untul la temperatura camerei apoi faina amestecata cu praful de copt  si mixam la viteza mica. 

3. Punem cu lingura aluatul ( este un pic mai tare ) in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 25x35cm.

Tarta cu rubarba si bezea 5

Deasupra asezam bucatile de rubarba date prin faina ( sa nu se lase in aluat ), apasam usor si coacem timp de 30 min la foc potrivit ( 170g C ).

Tarta cu rubarba si bezea 6Tarta cu rubarba si bezea 7

Paranteza :), cuptorul mamei este pe gaz si ea bineinteles ca il cunoaste mai bine, dupa 30 de minute mi-a spus ca este gata insa eu am zis ca nu si am mai lasat-o 5 minute, era cat pe ce sa ard prajitura de aceea a iesit un pic mai „bronzata”.

4. Albusurile le batem spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste.

Punem amestecul peste tarta fierbinte si mai lasam 2-3 minute la cuptor pana se rumeneste.

Tarta cu rubarba si bezea 8Tarta cu rubarba si bezea 9

Tarta cu rubarba si bezea 10

Servim calda, rece,  depinde cata rabdare aveti :).

Tarta cu rubarba si bezea 0Observatie: Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe de preferat mai acrisoare ( capsuni, zmeura, visine, mere, prune ).

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>