Pizza la tigaie

Pizza la tigaie 0 DSCF3041_397

Aveam oarecare retineri in ceea ce priveste reteta de pizza la tigaie, pentru mine pizza este una si buna si anume cea coapta in cuptor, dar odata incercata pot sa va spun doua chestii; se face in 15 minute si este chiar buna :).

Ingrediente pentru o pizza cu diametrul de 26cm:

  • 1 ou 
  • 3 linguri iaurt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1,5 linguri ulei
  • 7-8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt ( eu am pus o lingurita rasa)
  • aprox 50g unt pentru uns tigaia

1. Amestecam cu un tel oul cu iaurtul si uleiul, apoi adaugam sarea si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul este ca si consistenta asemanator cu cel de pancakes, nu foarte curgator (poate va ajuta poza).

Pizza la tigaie 1Pizza la tigaie 2

2. Ungem cu unt o tigaie (care musai sa aiba si capac) si turnam aluatul in ea. Ungem cu sos de rosii, presaram busuioc si apoi punem ce ne place; sunca, ciuperci, ardei, ceapa, masline si neaparat branza.

Pizza la tigaie 3Pizza la tigaie 4

3. Acoperim si lasam 10 minute la foc mic fara sa luam capacul. Nu va speriati ca nu se arde. Dupa 10 minute ( eu am lasat 12 in ideea ca in 2 minute se incinge tigaia pentru ca tigaia mea este din fonta ) luam capacul si cu o paleta verificam pizza.

Pizza la tigaie 5

Daca este putin rumena este ok puteti sa o mai lasati un minut fara capac. Daca incepe sa fumege e bai, va orientati catre alta mancare :).

Transferam pe un platou si servim. Noua ne-a placut si s-a cerut repetir.

Reteta este preluata de pe blogul lui Luminita Sunar, O patratica din Turcia mea, cu multumiri :)

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: .
loading...

7 comentarii la reteta Pizza la tigaie

  1. Iulia

    …asa este,…pe cat de rapida pe atat de faina …din toate punctele de vedere…eu m-am inspirat pe pagina de facebook a lui Meryem Sunar…

    Raspunde
  2. Diana

    Mmmmmmmmm , ce-mi place … :) ms frumos

    Raspunde
  3. MUSTAFA GETA

    Reteta este de pe blogul lui Meryem Sunar- O patratica din Turcia mea. Va multumim pentru retetele bune pe care le impartasiti cu noi!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru precizare :)

      Raspunde
  4. Daniela

    EXTRAORDINARA comparativ cu cea la cuptor,multumesc din suflet Amalia pentru minunatia asta de reteta care m-a ajutat mult in ce priveste timpul ei de preparare,iar de gust nici nu mai vorbesc..

    Raspunde
    • Amalia

      Daniela ma bucur ca ti-a placut sper sa incerci si alte retete :).

      Raspunde
  5. Tudorita

    Delicios,Magnific,Sublim!!!!!!O reteta de nota 20….

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>