Crenvursti in aluat

crenvursti in aluat - 0

Vroiam sa va scriu ca sotului meu ii plac crenvurstii in aluat dar acum ma intreb care o fi diferenta intre ei si hot dog. Cred ca aluatul. Si tara de provenienta.

E, calorii in plus dar satisfactie deplina pentru cei carora nu le pasa de greutate si care iubesc berea = iubitul meu sot :). Dar nu despre el este vorba desi e principalul consumator si degustator in familie (cu Adrian nu am probleme caci mananca aproape orice) ci despre reteta pe care am vazut-o si mi-a facut cu ochiul. Crenvurstii in aluat sunt ideali atat ca aperitiv cald, cina sau chiar pentru pachet la servici. Cu conditia sa nu ii consumam prea des :)

Va scriu reteta, caci vorba multa stiti voi ce aduce :)

Ingrediente pentru reteta de crenvursti in aluat:

  • 500g faina
  • 14-15 buc crenvursti ( puteti folosi si carnaciori )
  • 25g drojdie proaspata
  • 250ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ou + 1 galbenus de ou pentru uns deasupra

Cum preparam reteta de crenvursti in aluat?

1. Drojdia o frecam cu zaharul si adaugam 1 lingurita faina, 3 linguri apa calduta. Lasam sa creasca la cald.

2. Intr-un vas mai mare cernem faina si adaugam drojdia crescuta, oul, uleiul, sarea, laptele caldut. Framantam rapid un aluat pe care-l lasam sa dospeasca 40 de minute.

crenvusti in aluat 1

crenvusti in aluat 3

3. Pe masa tapetata cu faina intindem o foaie de aprox 1/2 centimetri cu lungimea de 30 centimetri. O taiem fasii de 2 cm.

Luam o bucata de crenvurst si infasuram aluatul in jurul lui (vezi fotografiile).

crenvusti in aluat 4crenvusti in aluat 5

Punem crenvurstii pansati :) in tava in care am pus o foaie de copt, ii ungem cu galbenusul amestecat cu 2 linguri de lapte si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute.

crenvusti in aluat 5

crenvusti in aluat 6

Scoatem crenvurstii pe un platou si ii acoperim cu un servet.

Servim calzi cu mustar si ketchup.

Si varianta in care am pus o feliuta de mozarella

 

Si povestea din timpul filmarilor, ca nu ma pot abtine sa nu o scriu: asez servetul pe masa apoi farfuria cu crenvursti sa pot sa-i pozez, pun paharul de bere gol sa-i gasesc un loc in poza.

Fac cateva fotografii, intreb sotul unde-i berea, apoi ce nu mi-ai zis ca a mai ramas un pic doar, bun, merge si asa. Vine Adrian: „Mami, pot sa-l iau pe asta mare?”. Ii raspund: „Sigur ca da”. (Ala fiind cel mai frumos). Merge in camera, vine inapoi: „?Mami, pot sa-i iau si lui tata 2?” Sigur, ca doar pentru cine i-am facut. Rup unul sa se vada in poza cum a crescut aluatul frumos si ca nu este prea gros, iar Adrian: „Mami, da-mi-l mie” …

Da, asa fac eu fotografiile pentru blog si daca nu va plictisesc o sa va mai povestesc. :)

Reteta incercata de cititoare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Crenvursti in aluat”

  1. In Statele Unite se obisnuieste sevirea de crenvursti intr-un aluat fraged (puff pastry). Desi nu-mi plac hot dogs de loc, in aluat fraged sint comestibili si de mine. Iti recomand so incerci si tu varianta.

  2. Nu ne plictisesti ne place si chiar ne faci sa zambim .

    Foarte tare. Esti o mama, o sotie si o gospodina desavarsita.
    Felicitari!

      1. Super, Amalia!!, deja mi-ai facut pofta,dar cel mai mult mi-a placut povestea in care descrii cum faci poza!! Va pup pe toti!!!😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.