Aripi de pui cu usturoi si parmezan

 Aripioare cu sos 0

Am fost „certata” ca postez prea multe retete de dulciuri si atentez la greutatea corporala a dragilor mele vizitatoare vizuale, asa ca o perioada ( scurta ca nu ma pot abtine ) o sa le las deoparte.

Pentru azi va propun o reteta de aripioare care se face rapid. Si musai sa fac o precizare: Mihaela te poti uita pe blog la reteta asta si la 9 seara, nu-i de framantat nimic :), timpul de preparare este 30 min. 

Dupa cum spuneam adica scriam uite ca am gasit o noua reteta care este ( va asigur ) pe placul nostru. Aripioarele sunt crocante si aromate, plus ca sosul le da un gust aparte.

 Ingrediente ( 4 portii ) :

  • 1 kg aripi de pui
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita de chimen
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Sos de usturoi si branza:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat ( am pus 1/2 lingura uscat )
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 30g parmezan ras ( eu am pus cas )

1. Amestecam intr-un bol mai mic toate ingredientele enumerate mai sus (inafara de aripioare si de cele pentru sos).

2. Aripioarele le spalam bine, le uscam cu un prosop de hartie si le taiem in bucati, iar varful il aruncam.

Punem peste ele amestecul de mai sus si le amestecam bine. Ar fi ideal sa le tineti la frigider cateva ore chiar si de pe o zi pe alta.

3. Le asezam in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Coacem la 220g C timp de 20 min. 

Aripioare cu sos 1Aripioare cu sos 2

4. Intre timp punem toate ingredientele pentru sos in blender, le mixam bine.

Scoatem aripioarele intr-un castron, le acoperim cu sos si amestecam bine totul astfel incat sa fie acoperite peste tot cu sos.

Servim imediat. Si da, puteti sa va lingeti pe degete :)

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

Un comentariu la reteta Aripi de pui cu usturoi si parmezan

  1. Mihaela

    La reteta asta cred ca ma bag si eu, Mai ales ca-i cu dedicatie. Multumesc, totul arata foarte bine.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>