Rulada din piept de curcan cu ardei si branza

 rulada 0

Pentru ca pieptul de curcan ( si de alte pasareturi ) este in general mai sec e musai sa-l preparam sub forma de rulada sau (mmm ce bune) snitele :).

Reteta de mai jos este una foarte simpla si daca vi se pare prea de speriat pretul puteti sa o incercati cu piept de pui.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan dezosat ( aprox 1kg )
  • 3 ardei kapia
  • 250g branza feta ( eu am pus telemea dar voi respectati reteta :))
  • 1/2 legatura verdeata tocata ( marar+patrunjel)
  • sare, piper, ulei

1. Ardeii ii coacem, ii punem intr-o punga pe care o inchidem bine si cand se raceasc ii curatam de pielita.

2. Pieptul de curcan il batem usor intre 2 folii de nylon apoi il asezam frumos ca sa-l putem rula si il condimentam cu sare si piper. Boia nu mai este cazul ca avem ardeii kapia.

Punem ardeii peste carne ( curatati de samburi ) apoi branza taiata bucatele si verdeata tocata ( eu nu am pus decat foarte putin patrunjel ).

Rulam usor ajutandu-ne de folie si apoi legam cu grija. 

rulada 1rulada 2

 

Intr-o tava termorezistenta punem putin ulei, apoi rulada, deasupra o ungem cu ulei si acoperim tava cu folie de aluminiu.

3. Coacem la 170g C timp de o ora si apoi luam folia jos. Mai lasam 20 de minute timp in care ungem rulada cu sosul lasat in tava. 

rulada 4

 

Servim cu legume. Este foarte frageda.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>