Cheesecake rapid

 cheesecake-0

Cat de simpla poate fi o prajitura unde la modul de preparare se amesteca toate ingredientele si apoi compozitia rezultata se pune in tava si se coace? Cea mai simpla :). Asa este si prajitura de mai jos, un cheesecake rapid care l-am si mancat aseara, dar am mai lasat cateva bucatele pentru colege. Concluzia; vrem reteta urgent :). Iat-o:

Ingrediente:

  • 500g branza proaspata de vaci
  • 100g smantana ( dulce sau acra, folositi cea care o preferati )
  • 2 oua
  • 120g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 100ml ulei
  • 50ml lapte
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 5g praf de copt ( 1/2 de plic )

Mai avem nevoie de: 

  • 50g biscuiti simpli ( petit )
  • 3 linguri lapte

1. Punem intr-un bol toate ingredientele, le amestecam bine cu mixerul si apoi turnam aluatul rezultat intr-o tava de dimensiuni ( 20×35 sau rotunda cu diametrul 24 cm ).

Cheescake-1Cheesecake-2

Pentru bilutele de biscuiti procedam asa; zdrobim biscuitii si ii amestecam cu laptele rece apoi cu mana unsa cu putin ulei modelam bile mici pe care le punem peste aluat apasand usor.

Cheesecake-4Cheesecake-5

2. Coacem la 160g timp de 60 de min pana se rumeneste frumos ( a mea mai asa intr-o parte :) )

Cheesecake coacereCheesecake copt

Lasam sa se raceasca bine, pudram cu zahar si servim. 

Cheesecake cu zaharCheesecake taiat

 Foarte buna!

Cheescake prezentare

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Sfat: Puteti inlocui bilutele de biscuiti cu stafide.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

7 comentarii la reteta Cheesecake rapid

  1. olivia

    Rapid si delicios,cu siguranta.

    Raspunde
  2. Vali

    Amalia daca folosesc branza de vaci cremoasa (ex. aceea de la Lidl la galetusa) oare iese prea moale compozitia si nu se leaga? Multumesc!

    Raspunde
    • Amalia

      Poti sa o folosesti insa ai grija sa o lasi in tava pana se raceste si apoi sa o scoti :). Astept sa-mi scrii cum ti-a iesit!

      Raspunde
      • Vali

        Eu am mai facut cu branzica cremoasa prajitura dar nu continea atat de multe ingrediente adica am amestecat crema de branza doar cu oua si cateva stafide. Era cam lichida dar s-a inchegat la cuptor! Am avut ceva dificultati cand am pus foaia deasupra compozitiei de branza, m-am chinuit sa o asez cum trebuie, compozitia fiind ceva mai moale, dar a fost ok! O sa incerc si cheesecake-ul!
        Tava mea e aprox. 23/33. Sper ca este ok!

        Raspunde
  3. Ioana

    Oare se poate face fara praful de budinca?am toate ingredientele mai putin budinca….

    Raspunde
    • Amalia

      Nu cred sincer :(.

      Raspunde
  4. Julia Inchirieri

    Super, am sa incerc si eu reteta . Este asa simpla …

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>