Spirale alb negru

Spirale alb negru (DSCF0023 167)   imagine reteta

Cu o cana de ceai sau lapte aceste spirale sunt binevenite . Reteta este foarte simpla doar ca trebuie sa repetati o etapa din ea :).

Ingrediente

Aluat:

  • 600g faina alba
  • 300ml lapte
  • 25g drojdie proaspata
  • 140g zahar
  • 2 oua
  • 100g unt 
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingura cacao

Pentru umplut:

  • 50g stafide
  • putina esenta de rom

Pentru uns deasupra:

  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 lingurite zahar pudra

1. Pentru aluat impartim ingredientele in doua cu exceptia pudrei de cacao.

Spirale alb negru (DSCF0006 01 290x217)   imagine reteta

Pentru partea alba frecam drojdia cu putin lapte pana se lichefiaza, apoi adaugam 1 lingura de lapte caldut si lasam sa creasca.

Separat cernem faina intr-un bol, adaugam oul, zaharul si laptele in care am pus untul si apoi l-am incalzit putin.

Adaugam drojdia crescuta si framantam un aluat vartos care se desprinde de vas. Daca e nevoie mai aduagati putina faina. Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 1 ora.

Procedam la fel si pentru partea neagra doar ca dizolvam cacao in lapte ( apoi untul) si o adaugam.

Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 1 ora.

Spirale alb negru (DSCF0007 156 290x217)   imagine reteta

2. Punem stafidele la inmuiat in apa cu putina esenta de rom.

3. Dupa 1 ora, pe blatul presarat cu faina intindem o foaie de aluat cu grosimea de 0,5cm. Presaram pe el stafidele.

Intindem si celalalt aluat (cel cu cacao). Il punem peste cel alb si rulam usor.

Punem rulada 30 de minute in frigider la rece ( important ). 

Cu un cutit pe care il trecem prin faina taiem felii de 1 cm grosime pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 

Spirale alb negru (DSCF0008 157 290x217)   imagine retetaSpirale alb negru (DSCF0011 159 290x217)   imagine retetaSpirale alb negru (DSCF0012 160 290x217)   imagine retetaSpirale alb negru (DSCF0013 161 290x217)   imagine reteta

4. Amestecam laptele cu zaharul vaniliat si zaharul pudra si ungem spiralele.

Spirale alb negru (DSCF0019 165 290x217)   imagine reteta

Coacem la 180g C timp de 15 min. Aveti grija sa nu  se rumeneasca prea tare ca nu se mai disting culorile :).

Spirale alb negru (DSCF0021 166 290x217)   imagine reteta

Le scoatem pe un platou si le acoperim cu un prosop textil apoi le lasam sa se raceasca.

Servim cu ceai sau lapte.

Reteta este preluata de pe un site sloven.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

2 comentarii la reteta Spirale alb negru

  1. Ionela

    Cred ca daca ai fi pus la congelator ruloul, l-ai fi putut taia mai usor.

    Raspunde
    • Amalia

      Da asa scria si in reteta insa am crezut ca am tradus gresit :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>