Foietaj cu sfecla rosie si hering

IMG_5407_193 

Un aperitiv rece preferat de iubitorii de peste. Reteta este foarte simpla.

Ingrediente:

  • 250g aluat foietaj 
  • 1 sfecla rosie fiarta mica
  • 2 linguri smantana ( iaurt sau maioneza )
  • cateva bucati file de hering marinat

1. Aluatul se dezgheata si se intinde usor in foaie. Taiem dreptunghiuri de 6x4cm. Cu un cutit taiem usor in interior. Asezam dreptunghiurile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu nu am pus ) si coacem la 200g C timp de 20min pana se rumenesc usor. 

IMG_5271_189

Le scoatem si apoi lasam sa se raceasca. Cu un cutit scoatem capacelul din interior (nu avem nevoie de el).

IMG_5277_191

2. Sfecla o dam pe razatoarea mare si o presam usor pe o strecuratoare. O amestecam cu smantana.

3. Umplem foietajele cu amestecul de sfecla si deasupra la fiecare punem o bucatica de peste.

IMG_5404_192

Servim.

Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru.

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>