Foietaj cu sfecla rosie si hering

IMG_5407_193 

Un aperitiv rece preferat de iubitorii de peste. Reteta este foarte simpla.

Ingrediente:

  • 250g aluat foietaj 
  • 1 sfecla rosie fiarta mica
  • 2 linguri smantana ( iaurt sau maioneza )
  • cateva bucati file de hering marinat

1. Aluatul se dezgheata si se intinde usor in foaie. Taiem dreptunghiuri de 6x4cm. Cu un cutit taiem usor in interior. Asezam dreptunghiurile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu nu am pus ) si coacem la 200g C timp de 20min pana se rumenesc usor. 

IMG_5271_189

Le scoatem si apoi lasam sa se raceasca. Cu un cutit scoatem capacelul din interior (nu avem nevoie de el).

IMG_5277_191

2. Sfecla o dam pe razatoarea mare si o presam usor pe o strecuratoare. O amestecam cu smantana.

3. Umplem foietajele cu amestecul de sfecla si deasupra la fiecare punem o bucatica de peste.

IMG_5404_192

Servim.

Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.