Cornulete Kent

Cornulete Kent (IMG 52188 142)   imagine reteta

Ce sa va scriu… reteta este de pe vremea bunicii, le fac in fiecare an de sarbatori pentru ca au mare trecere. Sunt lungi si subtiri ( nu deageaba se numesc asa ), fragede de ti se topesc in gura. Plus ca stau mult timp si pe masura ce stau sunt parca tot mai bune. Iaca si reteta cu mentiunea ca am incercat sa scriu cat mai exact cantitatile:

Ingrediente (din aceste cantitati ies 128 de bucati):

  • 350g untura ( eu cumpar grasime si topesc ca doar nu taiem in fiecare an porc, desi nu mi-ar parea rau :))
  • 4 galbenusuri
  • 1kg faina
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • aproximativ 300g smantana
  • putina sare

1. Punem deoparte cam 2 linguri de untura pe care o topim si o lasam sa se raceasca.

2. Amestecam restul ingredientelor pana obtinem un aluat care se desprinde de maini. Se amesteca foarte repede nu trebuie sa framantati mult.

Cornulete Kent (IMG 5163 126 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5164 127 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5165 128 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5166 129 290x217)   imagine reteta

Impartim aluatul in 8 bucati. Fiecare bucata se intinde cat mai subtire pe masa de lucru presarata cu faina. Ungem cu untura topita si racita, presaram faina si rulam usor. 

Cornulete Kent (IMG 5182 130 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5183 131 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5184 132 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5185 133 290x217)   imagine reteta

Taiem in 16 bucati.

Apoi atentie, rasturnam o bucata ( vezi foto ) punem putina faina si intindem o foaie subtire. 

Punem magiun de prune si rulam usor, obtinand o tigara pretioasa de pe vremea stiti voi cui :).Dupa ce le rulati le mai intindeti putin ( aveti in minte imaginea cu cei care fac covrigi ) .Ideea este sa fie cat mai subtiri si mai lungi.

Cornulete Kent (IMG 5186 134 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5193 135 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5190 136 290x217)   imagine retetaCornulete Kent (IMG 5192 137 290x217)   imagine reteta

3. Coacem la 170g timp de cateva minute pana se rumenesc usor.

Cornulete Kent (IMG 5197 138)   imagine reteta

Cornulete Kent (IMG 5199 139)   imagine reteta

4. Trecem cornuletele prin zahar pudra si le punem intr-o cutie cu capac. Se pot pastra in camara fara probleme chiar si 2 saptamani.

Cornulete Kent (IMG 5217 140)   imagine reteta

Si o „muscatura” ca sa vedeti cum se desfac in foi.

Cornulete Kent (IMG 5188 141)   imagine reteta

Observatii:

Faina pentru intins este in plus fata de cea din ingrediente.

Daca nu aveti magiun de prune ( sa va cumparati ) puteti inlocui cu: nuci macinate amestecate cu gem, nuci macinate amestecate cu spuma din albus de ou in care ati pus putin zahar, nuci macinate oparite in putin lapte.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

27 comentarii la reteta Cornulete Kent

  1. Lili

    Buna Amalia!
    Multumesc foarte mult pentru retele tale care sunt toate minunate!!
    Te vizitez foarte des si de fiecare data este o surpriza placuta.
    As vrea sa stiu daca as putea inlocui untura cu untul?
    Pa, pa!!
    Lili

    Raspunde
    • Amalia

      Lili iti multumesc pentru fidelitate :). Poti inlocui untura cu untul insa trebuie pus mai mult aproape dublu. Spor la bucatarit si astept sa-mi scrii cum ti-au iesit!

      Raspunde
  2. mikaela

    Interesante ,”havanelele” astea.Le am in vedere,insa as vrea sa inlocuiesc untura cu unt.
    Si exista o imagine care m-a derutat putin-magiunul nu il pui pe latura mai lunga a foii(deci latura pe care rulezi)?

    Raspunde
    • Amalia

      Havane am vrut sa scriu si eu :)). Poti inlocui untura cu unt insa trebuie pus in cantitate mai mare aproape dublu. Cat despre rulat asa le rulezi pe latura mai ingusta sa se desfaca in mai multe foi, si le intinzi un pic dupa ce le-ai rulat ( asa ca la covrigi ) sper ca m-am exprimat bine :).

      Raspunde
  3. maryanne

    Arata foarte bine cornuletele!
    Untura oare cu ce.as putea.o inlocuii? Nush daca gasesc aici de cumparat…
    Multumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Cu unt insa cantitate aproape dubla. Spor la rulat :)

      Raspunde
  4. mikaela

    M-am prins ,gata,ca la paineturi, cu mana ,fara sucitor.

    Raspunde
  5. vio violeta

    nu e nevoie de nici un agent de crestere?sau nu il vad eu? vreau sa incerc reteta si nu vreau sa dau gres!

    Raspunde
    • Amalia

      Nu este nevoie, doar ca aluatul se imparte in 8 si nu in 6. Modific acum.

      Raspunde
  6. mari

    buna
    pot folosi untura de rata?

    Raspunde
    • Amalia

      Nu, mai bine incerci cu unt insa trebuie cantitate aproape dubla.

      Raspunde
  7. Brad Ioana

    Am facut si eu cornuletele si sunt excelente…vreau sa iti spun ca sunt formidabile toate retetele….

    Raspunde
  8. matrioska

    Foarte bune cornuletele kent.Merita efortul.Singurul lucru care nu l-am inteles cum de tin si doua saptamani ,caci ale mele nu au tinut nici doua zile si le-am pus si eu in cutie si in camara…?Musai sale mai fac odata ,poate, poate or apuca craciunul.Multumesc pentru reteta si CRACIUN FERICIT.

    Raspunde
    • Amalia

      :)) cu drag si sa stii ca asa s-a intamplt si la noi, doar ca eu am pus deoparte pentru cineva si asa au rezistat :). Sarbatori frumoase!

      Raspunde
  9. LENUTA PANDA

    Aluatul după ce este rulat, nu-l punem la rece, îl prelucrăm imediat ?

    Raspunde
    • Amalia

      Da, il prelucram imediat, o sa vedeti ca se comporta foarte bine.

      Raspunde
  10. LENUTA PANDA

    Mulţumesc Amalia, aşa este ! Am făcut astăzi o porţie. Eu am mai facăut aceASTĂ REŢETĂ PRIN ANII 1970 DAR AM PIERDUT-O. Mă bucur că ai postat tu reţeta .Am să o scriu imediat în caietul meu cu reţete în care am scris numai reţetele care mi-au plăcut şi sunt peste 100 de reţete.Cu bineeee draga mea !

    Raspunde
  11. Mariana

    Felicitari pentru reteta! Este singura de acest gen de pe tot netul!
    As avea o întrebare : dupa ce tai bucățica unsa cum se întinde cu druga ca sa nu iasă untura din ea si sa crească cât mai bine? Multumesc anticipat pentru raspuns si Sarbatori Fericite!

    Raspunde
    • Amalia

      Asa cum am arătat un poza, tăi bucățele apoi le rastorni si întinzi cat mai subtire. Cu cat sunt mai subtiri cu atât se desfac in foi

      Raspunde
  12. Doinita

    Ce smântână ai folosit? Mulțumesc frumos!

    Raspunde
    • Amalia

      12 sau 15% grăsime.

      Raspunde
  13. Doina

    Am facut reteta pe jumatate pentru ca mi s-a parut ca sunt destule bucati pentru Craciun. Acum incep sa ma indoiesc- deja au disparut vreo 10 -12 si doar ce le-am scos din cuptor!!! Sunt foarte bune, fragede si aromate- eu le-am umplut cu un amestec de gem de visine si nuca macinata. Se fac putin cam greu, dar merita efortul. Multumesc pentru reteta, cu siguranta o repet cu prima ocazie!

    Raspunde
    • Amalia

      Eu am facut o porție întreagă si deja jumatate s-au dus :)

      Raspunde
  14. halic alexandra

    Pot face aluatul si sa il las la frigider pana a doua zi

    Raspunde
    • Amalia

      Da, dar inainte de a va apuca de ele il lăsați putin sa se înmoaie.

      Raspunde
  15. Iordache carmen

    Azi am făcut și eu cornulete kent , însă am avut mari probleme cu aluatul. Tot era sfaramicios, nu se lega deloc. Nici nu puteam sa l întind ca se rupea. Am pus vreo 50 de ml de lapte cRed și încă un pic de faina și l am mai frământat și a mai mers. Dar destul de greu ca se rupea dacă insistam prea mult la întins . Nu știu care e cauza, dar din ce văd eu în poze, aluatul tău pare mai elastic. Oare cu ce oi fi greșit? Am pus untura de porc și o Smantana mai lichida, nu știu exact ce grăsime avea ca a fost vrac și am luat la caserola.

    Raspunde
    • Amalia

      Trebuia sa mai adaugi smantana…probabil depinde de cat era de grasă smantana

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>