Rulada din carne cu piure de cartofi si ardei

 Rulada din carne cu piure de cartofi si ardei (rulada 01)   imagine reteta

Un fel principal pentru weekend sau ocazii mai deosebite. Interesanta combinatia de carne tocata cu piure. Nu ar fi ceva nou, dar piure-ul este in rulada si o face mai putin consistenta.

Ingrediente:

  • 700g carne tocata mixta
  • 2 ardei kapia
  • 3 oua
  • 500g cartofi
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet sau 2 felii de paine inmuiata in apa si stoarsa bine
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare, piper, 1/2 lingurita boia
  • ulei

1.Carnea se amesteca cu 2 oua, patrunjel verde, pesmet, sare, piper, boia si se lasa sa stea putin la rece.

2. Cartofii se curata si se taie cuburi apoi se fierb in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se amesteca cu unt si 1 ou. 

3. Ardeii se coc, se curata de pielita si se taie cubulete.

Rulada din carne cu piure de cartofi si ardei (DSCF1082 005 290x217)   imagine reteta

4. Pe o folie de plastic intindem cu mainile ude amestecul de carne tocata, apoi punem cu o lingura piure-ul de cartofi si deasupra ardeii taiati cubulete. Marginile le lasati libere sa o puteti rula. 

Rulada din carne cu piure de cartofi si ardei (rulada 2 290x217)   imagine retetaRulada din carne cu piure de cartofi si ardei (rulada 3 006 290x217)   imagine reteta

Rulam usor ajutandu-ne de folie si punem rulada intr-o forma de cozonac in care am pus hartie de copt. 

Rulada din carne cu piure de cartofi si ardei (rulada 4 007 290x217)   imagine reteta

Coacem la 180g C timp de o ora.

Rulada din carne cu piure de cartofi si ardei (rulada 5 008)   imagine reteta

 Servim cu legume sau/si salata.

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: , .
loading...

2 comentarii la reteta Rulada din carne cu piure de cartofi si ardei

  1. Ionut

    Eu stiam doar de rulada din carne umpluta cu ou, dar probabil si aceasta este foarte buna :)

    Raspunde
  2. Loredana

    Arata spectaculos, cel putin cand e in tava. Sunt convinsa ca a fost delicioasa!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>