Barcute cu legume

Pentru iubitorii de aluat pufos va prezint o reteta excelenta care nu necesita mult timp de framantat. Barcutele le puteti umple cu ce doriti voi, eu am respectat reteta originala si le-am umplut doar cu legume si branza. Si hai sa nu mint, la cateva am pus deasupra si cateva felii de carnat :).

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 800g faina alba
  • 300ml lapte caldut
  • 30g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 2 linguri iaurt
  • 100ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 4 rosii
  • 4 ardei grasi
  • 250g branza ( feta, telemea, cas)
  • 1 ou

1. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam 2 linguri de lapte caldut si 1 lingurita faina si amestecam bine. Lasam sa creasca la temperatura camerei.

2. Faina o punem intr-un bol si adaugam drojdia crescuta, restul ingredientelor si framantam rapid un aluat elastic care o sa vedeti ca imediat se desprinde de peretii vasului.

Il lasam sa creasca acoperit cu un prosop timp de o ora la temperatura camerei.

3. Pana dospeste preparam umplutura; ardeii si rosiile le spalam bine si le taiem cubulete. Branza o zdrobim cu o furculita. Le amestecam si adaugam un albus de ou. Galbenusul il pastram pentru uns deasupra.

4. Incingem cuptorul la 200g C.

Din aluatul dospit rupem bile pe care le intindem sub forma de patrat pe masa de lucru presarata cu faina. Eu le-am intins mai mari dar dimensiunea corecta ar fi undeva la 10x10cm.

Rulam usor marginile (vezi foto) si apoi strangem la capete.

Asezam barcutele in tava si le umplem cu legumele amestecate cu branza si albusul de ou.

Amestecam galbenusul de ou cu o lingura de apa si ungem usor marginile barcutelor.

Coacem aprox. 10 minute pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe un platou si imediat le acoperim cu un prosop textil.

Servim caldute.

Sunt foarte bune!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.