Saratele cu branza de vaci

Saratele cu branza de vaci (3)   imagine reteta

Rapide si gustoase, fara praf de copt sau drojdie, saratelele cu branza de vaci sunt un aperitiv usor de facut.

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 300g branza de vaci
  • 100g unt 
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita de sare

pentru uns deasupra:

  • 1 ou
  • sare, chimen, susan, mac
Galbenusurile de ou se amesteca cu branza si untul apoi se adauga faina si sarea si se framanta usor. 
Aluatul se pune la rece cel putin o ora sau de seara pana dimineata.
Scoatem aluatul din frigider si il lasam putin apoi il intindem intr-o foaie de 1/2 cm grosime. 
Taiem saratele sau forme de covrigei, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut. 
Saratele cu branza de vaci (saratele1 290x217)   imagine reteta
Deasupra presaram susan, chimen, mac sau chiar sare.
Saratele cu branza de vaci (saratele2 290x217)   imagine retetaSaratele cu branza de vaci (saratele3 290x217)   imagine reteta
Coacem saratelele la 180g C timp de 15 minute.
Mie mi-au iesit 2 tavi mari.
 
Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com.
 
Observatii:
Saratelele ( aluatul necopt ) se pot si congela; le punem una langa alta pe o foaie de copt, apoi le bagam la congelator si cand ingheata le punem intr-o punga.
Bineinteles fara sa le ungem cu ou.

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .
loading...

10 comentarii la reteta Saratele cu branza de vaci

  1. Mihai

    Arata foarte bine. Cred ca am sa le incerc si eu.

    Raspunde
  2. Dany

    Si untul? Cand il punem?

    Raspunde
    • Amalia

      Cand se amesteca galbenusurile cu branza, am uitat sa scriu completez acum :)

      Raspunde
  3. Diana

    Buna, presupun ca este vorba de branza telemea? Mersi.

    Raspunde
    • Amalia

      Este vorba de branza dulce de vaca, nu telemea

      Raspunde
  4. Ioana

    Sunt delicioase! Merita facute!

    Raspunde
  5. Andreia

    Buna, daca as folosi telemea de vaca ar merge? le-am facut si cu branza dulce de vaca si au fost extraordinare, acum nu pot dispune de branza dulce!

    Raspunde
    • Amalia

      Nu cred ca se poate, desi cred ca deja le-ai si facut :)

      Raspunde
  6. iulia moldovan

    Mai practic: intindeti foaia pe masa cat marimea tavii, o preluati dupa ce e intinsa cu sucitorul si o puneti pe dosul tavii ungeti cu ou si chimion si apoi taiati bucatile tip saratea

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru idee!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>