Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat (cornulete1)   imagine reteta

De vreo luna ma tot gandesc la ele… rar poftesc la cornulete, dar acum mi-am amintit de cele pe care le facea mama si am lasat felul doi deoparte si le-am executat. Asa ca de cina am mancat cornulete ( nu ma intrebati ce-a zis sotul ca nu vreti sa stiti :) ). 

Reteta este simpla si ies destul de multe adica 8×8=64.

Ingrediente:

  • 1/2 kg rahat
  • 200g unt sau margarina
  • 200ml lapte
  • 150g zahar tos ( daca folositi alta umplutura puneti 200 )
  • 1 lingura otet
  • 25g drojdie proaspata
  • faina cat cuprinde ( expresie la care ma enervez ) dar ca sa va fie mai usor am cantarit cat am folosit si au fost 650g 
  • 100g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie

1. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana acesta se topeste ( ca sa va fie mai usor puteti folosi zahar pudra ). Eu am mixat cam 10 minute apoi am lasta asa amestecul pentru ca am nimerit un zahar tare ca piatra.

2. Dizolvam drojdia in laptele caldut si adaugam la crema de unt, apoi otetul, coaja rasa de lamaie si faina.

Cornulete cu rahat (cornulete2 290x217)   imagine retetaCornulete cu rahat (cornulete3 290x217)   imagine reteta

Framantam pana se omogenizeaza bine si impartim aluatul in 8 bucati. Punem aluatul la rece 30 de minute timp in care taiem rahatul bucatele ( munca grea ) si preincalzim cuptorul la 170g.

Cornulete cu rahat (cornulete4 290x217)   imagine reteta

3. Intindem o bucata de aluat cu sucitorul apoi o taiem in 8. Pe fiecare bucata punem rahat si apoi rulam usor.

Cornulete cu rahat (cornulete5 290x217)   imagine reteta

Asezam cornulete in tava in care am pus hartie de copt si le coacem timp de 10-15 minute pana se rumenesc putin la varfuri. Prima tava bineinteles ca am lasat-o putin mai mult :((.

Cornulete cu rahat (cornulete6 290x217)   imagine retetaCornulete cu rahat (cornulete7 290x217)   imagine reteta

4. Cornuletele calde le dam prin zaharul pudra.

Lasam sa se raceasca si apoi stiti ce urmeaza :).

Cornulete cu rahat (cornulete11)   imagine reteta

Observatie: 

Rahatul se taie mai usor daca treceti lama cutitului prin faina.

Puteti sa umpleti cornulete cu un gem mai tare ( magiun ) sau miez de nuca amestecat cu gem.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

2 comentarii la reteta Cornulete cu rahat

  1. Fan cornulete cu rahat

    Wow, arata senzational. Zici ca ai taiat aluatul cu laserul. Mie nu imi ies 2 cornulete de aceeasi forma. Felicitari!

    Raspunde
    • Amalia

      :)) cand am timp imi reusesc, cand ma grabesc … :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>