Prajitura cu zmeura Fantezie

 Prajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura cu zmeura 0)   imagine reteta

Ieri am cumparat niste zmeura si pentru ca nu ma incumet sa fac dulceata, am cautat o reteta de prajitura care sa fie pe placul meu: usor de facut, cu crema fina si nu foarte dulce.

Am gasit reteta de mai jos si pot sa va scriu ca a iesit foarte buna ( testata pe Adrian + 3 colege )… atat doar ca soacra-mea a rasturnat tava cu prajitura cand a bagat-o in frigider. Noroc ca am apucat sa pozez cateva felii :).

Ingrediente ( tava 20x30cm ):

Pentru blat: 

  • 5 albusuri
  • 120g zahar
  • 170g faina
  • 60ml ulei sau unt topit
  • 50ml lapte
  • 5g praf de copt

Pentru crema:

  • 5 galbenusuri
  • 600ml lapte
  • 80g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 75g faina
  • 15g gelatina
  • 250ml frisca
  • aprox. 250g zmeura

Pentru decor:

  • 200ml frisca

1. Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.

Intr-o cana punem laptele si peste el uleiul. Separat amestecam faina cu praful de copt.

Adaugam treptat la amestecul de albusuri faina alternand cu laptele si uleiul, amestecand cu o paleta peste cap astfel incat blatul sa ramana pufos.

Prajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura cu zmeura 3 290x217)   imagine retetaPrajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura cu zmeura 4 290x217)   imagine reteta

Coacem la 160g C timp de 30 min intr-o tava in care am pus hartie de copt. Pentru siguranta facem proba cu scobitoarea.

Prajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura cu zmeura 5 290x217)   imagine retetaPrajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura cu zmeura 2 290x217)   imagine reteta

Scoatem blatul si lasam sa se raceasca.

2. Pentru crema amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si 2 linguri de lapte si amestecam bine pana se omogenizeaza. Turnam si restul de lapte si apoi punem craticioara pe foc mic amestecand mereu pana crema se ingroasa ca o smantana subtire.

Separat hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece.

Cand crema s-a ingrosat oprim focul si adaugam gelatina amestecand bine cu un tel pana se topeste in crema.

Prajitura cu zmeura Fantezie (Crema 0 290x217)   imagine reteta

Lasam sa se raceasca.

Zmeura o spalam si o punem pe un servetel de hartie sa se scurga de apa.

Prajitura cu zmeura Fantezie (Crema 2 290x217)   imagine reteta

Daca folositi smantana pentru frisca naturala o mixati bine impreuna cu 2 linguri de zahar.

Daca folositi frisca vegetala indulcita nu mai adaugati zahar.

Asadar peste frisca adaugati crema racita bine ( trebuie sa o puneti dupa ce s-a racit putin la frigider, sa fie ca si o budinca  atunci cand o adaugati la frisca ).

Amestecam usor cu o paleta de lemn si gustam. Yammy !

Prajitura cu zmeura Fantezie (Crema 1 290x217)   imagine retetaPrajitura cu zmeura Fantezie (Crema 3 290x217)   imagine reteta

3. Punem blatul in tava, apoi jumatate de crema, apoi bobitele de zmeura, apoi cealalta jumatate de crema.

Prajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura 3 290x217)   imagine retetaPrajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura 2 290x217)   imagine reteta

Lasam sa se intareasca bine la frigider si apoi punem deasupra frisca.

Prajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura 4jpg 290x217)   imagine retetaPrajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura 1 290x217)   imagine reteta

Taiem cu un cutit inmuiat in apa rece.

Prajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura cu zmeura 6)   imagine reteta

Delicioasa! 

Prajitura cu zmeura Fantezie (Prajitura cu zmeura 1)   imagine reteta

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri :).

Observatii:

Puteti folosi si alte fructe inafara de zmeura, de exemplu visine sau bucatele de caise, fragute, afine. 

Eu am folosit smantana pentru frisca vegetala.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

10 comentarii la reteta Prajitura cu zmeura Fantezie

  1. simona

    Arata super o sa incerc maine sa vedem ce reusesc as avea o intrebare dc nu supar cum se folosesc fructele congelate in anumite creme Mulțumesc

    Raspunde
    • Amalia

      Poti sa le pui ca atare in reteta aste doar ca se vor dezgheta si poate crema se va colora putin de la ele…in alte creme depinde … se pot dezgheta si mixa impreuna cu zaharul apoi puse la foc mic si adaugata gelatina, apoi se amesteca cu frisca…

      Raspunde
  2. Pingback: [Știri] Situație critică vizavi de resursele țării! | Radu Ștefan prezintă: Blogu' cu de toate

  3. dead sea cosmetics

    Am si eu o intrebare? crezi ca reteta ta merge si cu afine deoarece fetitei mele nu prea ii plac zmeurele?

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da si eu ma gandeam sa repet reteta in varianta cu afine :)

      Raspunde
  4. Osim

    Totul arata apetisant :) Este o arta ceea ce faci tu !

    Raspunde
  5. Custodie comuna

    Nu organizati si degustari :) ?

    Raspunde
    • Amalia

      :) ba da

      Raspunde
  6. miremirc

    Mi-a placut enorm de mult prajitura ! E absolut delicioasa !! :)
    Mersi inca o data Amalia pentru retete !

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur mult de tot, eu asa cum iti spuneam iti urmaresc retetele de praji in continuare :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>