Ghiveci de vinete

 Ghiveci de vinete (Ghiveci de vinete1)   imagine reteta

Daca tot e sezonul vinetelor m-am gandit sa fac o mancare usoara si rapid de preparat si anume ghiveci de vinete ( spre disperarea sotiorului pentru care cuvantul ghiveci este mai rau ca si … nu gasesc acum termen de comparatie dar cred ca v-ati dat seama ca nu e de bine ). 

Las ideile sotului deoparte si va spun ca in general merg pe principiul ca toate mancarurile cu legume sunt foarte bune, important este sa stii cum sa le combini :). 

Asadar pentru ghiveciul de vinete avem nevoie de:

  • 2-3 vinete
  • 1 gogosar mai mare sau 1 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii potrivite sau 200ml bulion 
  • sare
  • putin cimbru

1.Vinetele le curatam de coaja si le taiem cuburi mai mari. Presaram pe ele putina sare si le lasam sa stea cateva minute.

Gogosarul il taiem cubulete, rosiile la fel, ceapa o taiem fideluta.

2. Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam ceapa impreuna cu gogosarul taiat. Le lasam sa se caleasca 3-4 minute si apoi adaugam vinetele si rosiile.

Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic aproximativ 15 minute. Amestecam usor din cand in cand cu grija sa nu le zdrobim. Adaugam cimbru si putin piper proaspat.

La sfarsit putem pune si 2-3 catei de usturoi zdrobiti.

Servim cu patrunjel verde tocat deasupra.

Reteta publicata in Preparate cu legume, Preparate de post. Etichete: , .
loading...

Un comentariu la reteta Ghiveci de vinete

  1. Bolocan Marius

    ma apuc sa fac reteta ta,…….suna fermecator de apetisanta,……vorbim mai tarziu,….

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>