Paste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie )

Paste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie ) (Rigatoni pasta pie 0)   imagine reteta

Paste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie ) (Rigatoni pasta pie 01)   imagine reteta

Demult mi-am dorit sa incerc reteta ( pot sa va scriu ca spre rusinea mea mi-a expirat o punga cu rigatoni in camara cumparate special pentru reteta asta ) dar ieri am dat lovitura :).

Reteta am vazut-o acum cativa ani pe blog la mazilique si ieri am vazut o poza care mi-a amintit de ea. De fapt sunt paste cu un sos ragu si branza la cuptor. Dar hai sa vedem ce-am mancat toti ieri cu multa pofta :)

Ingrediente:

  • 500g paste rigatoni 
  • 700g carne tocata amestec ( porc+vita )
  • 350ml rosii pasate ( daca aveti timp faceti sosul de rosii in varainta originala )
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 100ml vin alb
  • 400g mozarella ( cascaval, cas sau alta branza „curgatoare” )
  • ulei, sare, piper

1. Incingem uleiul intr-o tigaie si apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt. Le calim putin si apoi adaugam carnea tocata. Amestecam bine si adaugam vinul alb, apoi amestecam la foc mare pana acesta se evapora si apoi adaugam rosiile pasate. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic-mic :) cam o ora si jumatate. 

2. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si le strecuram sub jet de apa rece. Lasam sa se raceasca.

Paste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie ) (Rigatoni pasta pie 1 290x217)   imagine retetaPaste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie ) (Rigatoni pasta pie 2 290x217)   imagine reteta

3. Ungem o tava de tort cu putin unt sau ulei ( diametru 26cm ) si asezam cu grija pastele „in picioare”  Sfatul meu este sa puneti hartie de copt si apoi sa puneti pastele deoarece la copt mie mi-a curs grasime in tava de dedesubt si nu vreau sa stiti ce miros s-a facut in casa. 

4. Turnam sosul de carne deasupra si apoi asezam feliile de branza.

Paste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie ) (Rigatoni pasta pie 3 290x217)   imagine retetaPaste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie ) (Rigatoni pasta pie 4 290x217)   imagine reteta

5. Coacem la 180g C timp de aprox. 20 min pana se rumenesta branza deasupra.

Paste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie ) (Rigatoni pasta pie 5 290x217)   imagine reteta

6. Lasam sa se raceasca putin si servim.

Paste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie ) (Rigatoni pasta pie 6)   imagine reteta

Foarte bune! 

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: , .
loading...

6 comentarii la reteta Paste rigatoni cu carne la cuptor ( pasta pie )

  1. monica

    arata foarte foarte bine, cu siguranta am sa o incerc pt ca am un frate si un iubit pofticiosi, dar cred ca nu e necesara hartia de copt…cred ca solutia e o tava de tort inchisa, adica una obisnuita.

    Raspunde
    • Amalia

      Da, am uitat de modelul asta de tava, eu am doar tavi cu inel detasabil :)

      Raspunde
      • Anca

        Sau ai putea pune tava cu inel detasabil intr-o tava normala de aragaz ;)

        Raspunde
        • Amalia

          sau :)

          Raspunde
  2. Ina

    Le-am facut ieri, si au iesit absoluuut delicioase ! I-a placut chiar si sotului, care nu prea e fan paste. Eu le-am facut cu penne, si le-am asezat intr-o tigaie in vreo 3 straturi, intre care am pus carnea ! Deasupra am pus cascaval si un ou batut . Nota 10*** pt reteta !!!

    Raspunde
    • Amalia

      Atunci am o bere de la sot :)). Ma bucur ca ti-au placut ai mai sunt fani paste, sper sa.încerci si alte rețete!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>