Pui pe sticla

Pui pe sticla (Pui00)   imagine reteta

Voi stiti ca retetele cele mai bune sunt cele mai simple, asa ca nu incerc sa va mai conving ci doar sa dau un exemplu: pui pe sticla, si nu pe orice sticla, neaparat cea de bere ( firma va las sa o alegeti voi ) :).

Ingrediente:

  • 1 pui 
  • aprox. 100ml ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita rozmarin

Mai aveti nevoie de o sticla de bere de 500ml bine spalata. Sa nu uitati sa-i scoateti dopul si sa goliti/consumati continutul :).

1. Puiul se spala bine atat in interior cat si in exterior apoi se sterge bine cu un servet de hartie.

2. Il condimentam cu sare si piper atat in interior cat si in exterior.

3. Amestecam restul ingredientelor. 

Pui pe sticla (Pui 2 290x217)   imagine reteta

Pentru a va usura munca trageti bine puiul pe sticla ( cu fundul in jos, scuzati expresia ) si apoi il ungeti cu amestecul de ulei, boia, rozmarin si suc de lamaie. Indicat ar fi sa-l lasati la rece cateva ore sa se marineze dar daca va grabiti sariti peste etapa asta.

Pui pe sticla (pui 4 290x386)   imagine reteta

4. Sticla o umpleti cu apa si cu puiul „montat” pe ea o puneti in tava de la aragaz.

Pui pe sticla (pui 5 290x217)   imagine reteta

5. Coaceti la 160g C timp de 1 ora si jumatate si apoi mariti temperatura la 180g C si mai lasati 5-10 minute sa se rumeneasca. Atentie cand il scoateti din cuptor sa nu il rasturnati si sa va ardeti.

Pui pe sticla (pui 6 290x217)   imagine reteta

Serviti cu legume, salata si obligatoriu mujdei de usturoi :). 

Sfaturi:

Ar fi recomandat sa folositi o tava rotunda mai mica.

Si sfatul Cristinei; la sfarsit il ungeti cu putina miere si il mai lasati 5 min la cuptor.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>