Tort de morcovi

 

Inainte de a face acest tort am „testat piata” si am fost uimita sa aflu ca marea majoritate a prietenilor s-au declarat fani ai acestei prajituri. Eu nu am mancat niciodata dar de mult timp mi-am prospus sa incerc reteta. Va scriu ca este excelent, nu trebuie sa va ganditi ca ar avea un oarecare gust din cauza morcovilor, acestia ii dau un gust dulceag si il fac mai umed. Gustul se aseamana cu cel de turta dulce cu aroma de scortisoara si nuca. Dar gata cu povestile, scriu reteta,  poate o incercati de sarbatori :).

Tort de morcovi

Ingrediente pentru o forma de 26cm:

Blat:

  • 350 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite rase scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita sare
  •  5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte batut
  • 200 ml ulei
  • 400 gr morcovi rasi pe razatoarea fina
  • 110 gr nuca maruntita cu cutitul

Crema:

  • 500g crema de branza sau branza de vaci cremoasa
  • 150g unt
  • 150g zahar pudra
  • 1 lamaie mica
  • 50g ciocolata alba

1. Amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

2. Ouale le mixam bine cu zaharul pana ce se topeste zaharul si amestecul creste in volum. Folositi un bol mare deoarece compozitia e foarte multa.

3. Adaugam iaurtul si uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza.

4. Adaugam nuca si morcovii si amestecam usor cu o paleta de lemn peste cap.

5. Punem si amestecul de faina in 3 parti amestecand usor.

6. Coacem intr-o forma cu diametrul de 26cm , la 170g C timp de 40-45min. Facem proba cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Daca a-ti sti cat de frumos miroase in bucatarie  :).

 

Lasam blatul sa se raceasca complet apoi il scoatem si il taiem in doua.

7. Pentru crema mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra pana se topeste zaharul.

Se adauga branza de vaci, coaja rasa de lamaie si sucul.

8. Asamblam tortul; blat, crema, balt, crema.

 

Deasupra radem ciocolata si ne ferim de hoti :)

Punem tortul la frigider timp de o ora si apoi servim.

Este delicios!

Reteta de blat am preluat-o de pe www.e-retete.ro cu multumiri :)

Observatii:

Puteti  sa faceti acest tort si sub forma de prajitura.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Tort de morcovi”

  1. In nici un caz branza de vaci, ci cream cheese. Nu-i deloc acelasi lucru. Iar ciocolata nu prea are ce cauta acolo

  2. Tot eu sunt, scuze, am vazut mesajul si suna urat. Nu am vrut sa fie asa. Doar ca am mancat prajitura asta in SUA in multe locuri si eu o fac acasa, tot ca la americani si nu se face cu branza de vaci. Dar, sigur, putem schimba retetele dupa gustul nostru. Incercati cu crema de branza Philadelphia, si cei la la Mega Image au firma proprie 365 crema de branza de o calitate decenta. Puteti sa o decorati cu miere picurata cu lingura si cu migdale, nuci prajite si martuntite sau fructe confiate. Inca o data, scuze pentru mesajul taios, dar neintentionat. Numai bine va doresc

    1. Nu suna urat, probabil nu ai avut timp sa scrii mai multe…am folosit branza de vaci pentru ca crema de branza Philadelphia e prea scumpa oentru bugetul meu ( din acelasi motiv nu fac si cheesecake )…Mega Image nu este in Cluj din cate stiu. Insa am retinut pontul cu decorarea :).

  3. Am facut si eu acest tort , si e foarte bun. Nu e foarte dulce. Lamaia din crema ii da un gust deosebit. Ce-i drept , crema am facut-o cu un amestec de mascarpone si branza proaspata. Din cauza asta , mi-a iesit cam moale, si am mai adaugat un plic de gelatina. A fost perfect, crema isi pastreaza forma, dar nu e gumata, se topeste in gura. Multumim de reteta!

Dă-i un răspuns lui Monica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.