Tort de morcovi

Tort de morcovi (Tort 2)   imagine reteta 

 Tort de morcovi (Tort de morcovi 0)   imagine reteta

Inainte de a face acest tort am „testat piata” si am fost uimita sa aflu ca marea majoritate a prietenilor s-au declarat fani ai acestei prajituri. Eu nu am mancat niciodata dar de mult timp mi-am prospus sa incerc reteta. Va scriu ca este excelent, nu trebuie sa va ganditi ca ar avea un oarecare gust din cauza morcovilor, acestia ii dau un gust dulceag si il fac mai umed. Gustul se aseamana cu cel de turta dulce cu aroma de scortisoara si nuca. Dar gata cu povestile, scriu reteta,  poate o incercati de sarbatori :).

Ingrediente:

Blat:

  • 350 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite rase scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita sare
  •  5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte batut
  • 200 ml ulei
  • 400 gr morcovi rasi pe razatoarea fina
  • 110 gr nuca maruntita cu cutitul

Crema: 

  • 500g branza de vaci
  • 150g unt
  • 150g zahar pudra
  • 1 lamaie mica
  • 50g ciocolata alba

Tort de morcovi (Tort de morcovi 1 290x217)   imagine reteta

1. Amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.

2. Ouale le mixam bine cu zaharul pana ce se topeste zaharul si amestecul creste in volum. Folositi un bol mare deoarece compozitia e foarte multa. 

Tort de morcovi (Blat 11 290x217)   imagine reteta 

3. Adaugam iaurtul si uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza.

4. Adaugam nuca si morcovii si amestecam usor cu o paleta de lemn peste cap.

5. Punem si amestecul de faina in 3 parti amestecand usor.

Tort de morcovi (Blat 21 290x217)   imagine retetaTort de morcovi (Blat 31 290x217)   imagine reteta

6. Coacem intr-o forma cu diametrul de 26cm , la 170g C timp de 40-45min. Facem proba cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Daca a-ti sti cat de frumos miroase in bucatarie  :).

Tort de morcovi (Blat 41 290x217)   imagine reteta Tort de morcovi (Blat 5 290x217)   imagine reteta

Lasam blatul sa se raceasca complet apoi il scoatem si il taiem in doua. 

Tort de morcovi (Blat copt 290x217)   imagine reteta 

7. Pentru crema mixam untul la temperatura camerei si zaharul pudra pana se topeste zaharul.

Se adauga branza de vaci, coaja rasa de lamaie si sucul.

Tort de morcovi (Crema 11 290x217)   imagine reteta 

8. Asamblam tortul; blat, crema, balt, crema.

Tort de morcovi (Crema 21 290x217)   imagine reteta Tort de morcovi (Crema 31 290x217)   imagine reteta

Deasupra radem ciocolata si ne ferim de hoti :)

Tort de morcovi (Tort 1 290x217)   imagine reteta 

Punem tortul la frigider timp de o ora si apoi servim.

Este delicios!

Reteta de blat am preluat-o de pe www.e-retete.ro cu multumiri :)

Observatii:

Puteti  sa faceti acest tort si sub forma de prajitura.

Reteta publicata in Torturi. Etichete: , , .
loading...

8 comentarii la reteta Tort de morcovi

  1. Elena

    Hoții cu pricina sunt tare drăgălași :)

    Raspunde
  2. G

    In nici un caz branza de vaci, ci cream cheese. Nu-i deloc acelasi lucru. Iar ciocolata nu prea are ce cauta acolo

    Raspunde
  3. G

    Tot eu sunt, scuze, am vazut mesajul si suna urat. Nu am vrut sa fie asa. Doar ca am mancat prajitura asta in SUA in multe locuri si eu o fac acasa, tot ca la americani si nu se face cu branza de vaci. Dar, sigur, putem schimba retetele dupa gustul nostru. Incercati cu crema de branza Philadelphia, si cei la la Mega Image au firma proprie 365 crema de branza de o calitate decenta. Puteti sa o decorati cu miere picurata cu lingura si cu migdale, nuci prajite si martuntite sau fructe confiate. Inca o data, scuze pentru mesajul taios, dar neintentionat. Numai bine va doresc

    Raspunde
    • Amalia

      Nu suna urat, probabil nu ai avut timp sa scrii mai multe…am folosit branza de vaci pentru ca crema de branza Philadelphia e prea scumpa oentru bugetul meu ( din acelasi motiv nu fac si cheesecake )…Mega Image nu este in Cluj din cate stiu. Insa am retinut pontul cu decorarea :).

      Raspunde
  4. Monica

    Am facut si eu acest tort , si e foarte bun. Nu e foarte dulce. Lamaia din crema ii da un gust deosebit. Ce-i drept , crema am facut-o cu un amestec de mascarpone si branza proaspata. Din cauza asta , mi-a iesit cam moale, si am mai adaugat un plic de gelatina. A fost perfect, crema isi pastreaza forma, dar nu e gumata, se topeste in gura. Multumim de reteta!

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a reusit si a fost pe gustul tau :).

      Raspunde
  5. pavlinca

    Morcovii se storc de suc? Astept raspuns urgent. Cu multumiri.

    Raspunde
    • Amalia

      Nu, scuze de intarziere dar am lipsit o saptamana.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>